2015

Hoogste punt Buitengewoon Zorgzaam

Na acht maanden bouwtijd, is op donderdag 28 mei 2015 het hoogste punt van de bouw van Buitengewoon Zorgzaam in Vathorst (Amersfoort) bereikt. De bouwplaatsmedewerkers hebben op deze locatie echt een topprestatie geleverd. Zij werden dan ook met het traditiegetrouwe pannenbier en een kapfooi in het zonnetje gezet.

Om het hoogste punt ook echt gestalte te geven heeft Wethouder Hans Buijtelaar, samen met een aantal bouwplaatsmedewerkers, een toekomstige bewoner, Joost Smit (GKV) en Jan van Barneveld (Alliantie) boven op het dak de laatste wand geplaatst.
Lithos bouw & ontwikkeling bouwt Buitengewoon Zorgzaam in opdracht van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Volgens planning opent Buitengewoon Zorgzaam in het voorjaar 2016 haar deuren.

Het concept
Het draait in Buitengewoon Zorgzaam om samen Leven, Ontmoeten, Groeien en Geloven, waarmee het midden in Vathorst wil staan. Het project heeft de wijk iets te bieden, maar hoopt ook talenten in Vathorst aan te boren. In de meest praktische zin krijgt dit handen en voeten in het leven met elkaar. Zo krijgen jonge kinderen in Buitengewoon Zorgzaam de kans om met ouderen hun appeltje te eten of een vrijwilliger begeleidt één van de jongeren bij een dagje uit. Binnenlopen is altijd mogelijk, in de ruime hal komt een terras waar je even kunt uitblazen met eventueel een hapje of een drankje. Een stiltecentrum vormt een oase van rust in alle drukte. In het complex wordt een ruime kerkzaal gerealiseerd, die ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

Deelnemende partijen
De twee zorgpartijen die aan het project deelnemen zijn Accolade Zorggroep (ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel) en Stichting Sprank (begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking). De overige partijen zijn Kindercentrum Bzzzonder (kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterbelevingsschool en meer) en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Vathorst, een jonge kerk met ruim 750 leden in de wijk. Tevens vestigt Tandheelkundig Centrum Vathorst zich in Buitengewoon Zorgzaam. Er zijn nog enkele ruimten te huur voor enthousiaste nieuwe partijen. Zij kunnen zich aanmelden opwww.buitengewoonzorgzaam.nl.

Buitengewoon-zorgzaam.jpg