2015

Grote opkomst Startmanifestatie Buiksloterham&Co

Ruim driehonderd geïnteresseerden bezochten donderdag 4 juni de startbijeenkomst Buiksloterham&Co. De Alliantie ontwikkelt samen met de gemeente, Studioninedots en DELVA Landscape Architects een levendige, stoere, circulaire stadswijk tussen Eye en NDSM aan de noordelijke IJ-oever in Amsterdam.

Belangstellenden konden in themahoeken informatie krijgen over huren, kopen, zelfbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap. Ook gingen zij één-op-één in gesprek met de ontwerpers en de Alliantie of fietsen zijn met een gids door het gebied.

In Buiksloterham&Co komen ongeveer 500 woningen. Water en groen krijgen een prominente plek in de stedelijke circulaire wijk. Wonen en werken gaan als vanzelfsprekend samen. Door het industriële DNA van het gebied heeft het een bijzondere sfeer: stoer en levendig. Een sociale plek waar iedereen kan wonen. Larry Bath van de Alliantie “Buiksloterham wordt geen buurt, maar een netwerk”.

Architect Albert Herder merkt op: ‘’Buiksloterham is door de gemeente benoemd als living lab: dat betekent dat er meer ruimte is om af te wijken van regels. Er kan geëxperimenteerd worden’’.

De Alliantie verwacht in het najaar te starten met de bouw van de eerste fase. In september start de verkoop van de eerste kavels en koopwoningen. Toekomstige bewoners kunnen meedenken over de wijk en mee doen met de verschillende initiatieven die er zijn of nog komen in Buiksloterham. De Alliantie gaat dit faciliteren door zogenaamde ‘Meet Ups’ te organiseren.

Meer weten of meedoen?
Kijk op buiksloterhamenco.nl voor meer informatie.

Startmanifestatie-Buiksloterham-en-co.jpg