2015

Erna van der Pers: 'Voor de jongeren, de bewoners én de leefbaarheid'

Erna van der Pers, directeur van de Alliantie Amsterdam/Almere, is trots op dit initiatief: ‘De jongeren doen werkervaring op en krijgen waardering voor hun werk, bewoners zijn blij met hun schone portieken en nette tuinen en de Alliantie vindt het belangrijk dat de buurt prettig blijft.

Wethouder Peeters is gecharmeerd van de inzet van de jongeren: ‘Dit is belangrijk werk waarbij jullie heel veel goed doen voor de bewoners, met name de ouderen‘. Onderweg spreekt de wethouder nog een enthousiaste bewoner. De positieve reacties van de bewoners doen de jongeren goed.

Wethouder_Peeters_en_Erna_van_der_Pers_bezoeken_een_bewoner.jpg

Wethouder Peeters en Erna van der Pers bezoeken een bewoner

De Alliantie is nu een samenwerkingsverband aangegaan met Freeway Zorg. Freeway Zorg verzorgt 24-uurs opvang voor jongeren met een verstandelijke beperking. Zij proberen deze jongeren een plek te geven in de samenleving door ze een werkplek of een opleiding te geven. Een aantal jongeren onderhoudt nu de tuinen van de bewoners aan de Middenhof. Daarnaast maken ze de portieken schoon en volgen tegelijkertijd een opleiding in het schoonmaakwerk.