2015

De Alliantie doet mee aan de Dag van het Huren

Op zaterdag 12 september 2015 organiseren woningcorporaties de eerste Dag van het Huren in Nederland. In de regio’s Amersfoort, Amsterdam en Hilversum organiseert de Alliantie een aantal activiteiten samen met bewoners. De dag staat in het teken van elkaar ontmoeten en de dialoog aangaan met elkaar.

Dag van het Huren
Woningcorporaties dragen al meer dan 150 jaar bij aan goed wonen in Nederland. Maar liefst één op de drie huishoudens woont in een corporatiewoning. Op zaterdag 12 september organiseren meer dan 85 corporaties de Dag van het Huren in Nederland. Kijk op www.daaromhuren.nl/activiteiten voor alle activiteiten. De dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes.
 
Landelijke fotowedstrijd
Wie de leukste selfie maakt tijdens de Dag van het Huren, wint een energiebespaarpakket ter waarde van 100 euro. Kijk op www.daaromhuren.nl/winnen.
 
Programma de Alliantie
Regio Amersfoort
In de wijk Soesterkwartier faciliteren Portaal en de Alliantie een leuke en leerzame gezinspuzzeltocht. De tocht gaat langs markante woningen en bewoners in de wijk. In een complex in Hoevelaken maken medewerkers van de Alliantie samen met bewoners een kunstwerk in de algemene ruimte en gaan aan het werk in de tuin.
 
Regio Amsterdam
In drie wijken in Amsterdam gaan medewerkers van de Alliantie in het gesprek met bewoners. Met als doel om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Als onderdeel van het bankjes collectief in Amsterdam, worden hiervoor bankjes aangeschaft. De bankjes worden na afloop gegeven aan de bewoners.
 
Regio Hilversum
Het afgelopen jaar zijn 228 woningen aan de Zevenrijnstraat in Hilversum duurzaam gerenoveerd. Het is nu tijd voor het opfleuren van de galerijflats. Alle balkons krijgen een plantenbak die de  bewoners naar keuze samen met een medewerker van de Alliantie kunnen vullen en bevestigen.