2015

De Alliantie bouwt Oranje Huis in Almere voor Flevoland en Gooi en Vechtstreek

In Almere Poort bouwt woningcorporatie de Alliantie het Oranje Huis: een blijf-van-m’n-lijf-huis nieuwe stijl. Midden in de buurt, gericht op het hele gezin en met hulp op maat uitgevoerd door Blijf Groep. Het Oranje Huis heeft een regionale functie voor zowel Flevoland als Gooi en Vechtstreek. Het biedt waar nodig ook opvang aan vrouwen en kinderen uit andere delen van het land. 
 
Flevoland en Gooi en Vechtstreek hebben afgelopen jaren veel energie gestopt in het mogelijk maken van het Oranje Huis. Op dinsdag 16 juni bekrachtigden beide regio's de samenwerking met elkaar, Blijf Groep en de Alliantie door een overeenkomst te ondertekenen. Zo regelen we samen goede zorg en ondersteuning voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. 
 
De Alliantie bouwt een nieuw pand voor het Oranje Huis op de hoek van de Zwedenstraat en de Europalaan in Almere. Vrijstaand en dicht bij NS-station Almere Poort en autosnelweg A6. Op die manier is het Oranje Huis goed te bereiken voor inwoners uit beide betrokken regio’s.
 
De bouw start naar verwachting rond maart 2016. Ongeveer een jaar later, in het eerste of tweede kwartaal van 2017, is de oplevering. In het pand is straks plek voor  twee noodbedden, tien crisisopvangplaatsen en vijftien plaatsen voor begeleid wonen.
 
De Alliantie realiseerde al eerder een Oranjehuis in Amsterdam.

Oranje_Huis.jpg