2015

Bouw project Kop van het Gildenkwartier officieel van start

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie gaf Pim van den Berg, Gedeputeerde van de Provincie Utrecht, samen met enkele toekomstige bewoners de officiële aftrap voor de bouw van het project Kop van het Gildenkwartier in Amersfoort. Bouwonderneming Van Bekkum is al eerder gestart met de werkzaamheden voor het aanleggen van de half verdiepte parkeergarage. Nu de bouw het  maaiveld  heeft bereikt is de tijd rijp om het officiële startsein te geven voor de bouw. Na een welkomstwoord werd de Gedeputeerde uitgenodigd om de eerste steen in het appartementencomplex te leggen. De aanwezige kopers mochten daarna de eerste steen van hun eigen woning leggen. Met deze handeling werd de start van de bouw officieel ingeluid.
 
Het project 
Het project is ontwikkeld door LATEI en bevat 14 grondgebonden koopwoningen, een appartementencomplex van 75 sociale huurwoningen voor de Alliantie en de restauratie van het voormalige benzinestation tot een bedrijfsruimte. IJssaslon Vitelli  heeft inmiddels haar deuren geopend en is volop in bedrijf in het voormalige stationnetje,  evenals het havenbedrijf dat in het gebouw zijn intrede heeft genomen. Het project ligt op een bijzondere plek aan de Eem, vlakbij de historische binnenstad van Amersfoort. Door de unieke ligging was de animo voor de koopwoningen groot en waren deze snel verkocht.
 
Sociale huurappartementen
Het appartementencomplex is van woningcorporatie de Alliantie. De appartementen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 80 m2 met allemaal een eigen parkeerplaats onder het complex. De Alliantie zorgt met dit project dat er 75 betaalbare huurappartementen in de binnenstad van Amersfoort bijkomen. De verwachte oplevering vindt plaats in het tweede kwartaal van 2016. De appartementen worden ongeveer zes maanden voor de oplevering aangeboden via www.woningneteemvallei.nl. Om te kunnen reageren moet men ingeschreven staan als woningzoekende. De huurprijzen en eventuele voorwaarden zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, kunt u de informatie vinden op www.de-alliantie.nl/kopgildenkwartier.