2015

Bezoek 4 juni de Startmanifestatie Buiksloterham&Co in Amsterdam

Gemeente, de Alliantie, Studioninedots en DELVA Landscape Architects ontwikkelen een levendige, stoere, circulaire stadswijk tussen Eye en NDSM aan de noordelijke IJ-oever in Amsterdam.

Op 4 juni organiseert de Alliantie een inloop   tussen 17.30 – 21.00 uur aan de Distelweg 113, Amsterdam.
Om 19.00 uur vindt een sprankelende talkshow plaats over de bijzondere eigenschappen en mogelijkheden van het gebied.  Een  moderator zorgt voor een wervelend gesprek met de architect,  de ‘stadsmaker’,  de Alliantie en het publiek.

Tijdens de inloop kunnen bezoekers vragen stellen over de visie achter het plan, zelfbouw, collectief particulier opdrachtgeverschap, huren en kopen en een indruk krijgen van de identiteit van het gebied. 

In de stadswijk Buiksloterham&Co komen huur- en koopwoningen, is de combinatie wonen & werken vanzelfsprekend en bepalen intieme hofjes en een Waterfront de sfeer. Het wordt een ‘dorp in een stad’. Een plek waar duurzaamheid, delen en innovatie logisch zijn. Kijk voor meer informatie op de website: www.buiksloterhamenco.nl.

Toekomstige bewoners maken zelf de wijk
De bouw van de eerste fase start binnenkort. Toekomstige bewoners worden uitgenodigd mee te denken over de wijk en mee te doen met de verschillende initiatieven die er zijn in Buiksloterham

U bent welkom
Kom ook meepraten, luisteren en kijken. We zorgen voor biologische friet, een lekker lokaal hapje en drankje en fietsen om het gebied te verkennen.