2015

BankjesCollectief

Via het BankjesCollectief komen buren met elkaar in contact. Het moedigt bewoners aan hun straat te zien als een gedeelde woonkamer waar zij buurtbewoners kunnen ontmoeten. Elke eerste zondag van mei t/m oktober zijn er activiteiten op de bankjes en vormt het BankjesCollectief het grootste openluchtcafé ter wereld. De volgende BankjesZondag is op zondag 6 september. Ga langs bij de verschillende bankjes in je buurt, open een bankje met je buren en geniet samen van het grootste openluchtcafé ter wereld. 
 
Win een bankje
De Alliantie, Eigen Haard, Stadgenoot, Ymere en de gemeente Amsterdam zijn partner geworden van het Bankjescollectief. Samen hebben ze een actie opgezet waarbij 15 gevelbankjes te winnen zijn. Ben je huurder van een van de corporaties en wil je een bankje winnen? Mail dan je adres en de naam van je verhuurder naar winnen@bankjescollectief.nl. Zet in de mail de naam van het geopende bankje en wat je ideeën zijn voor deelname aan het openluchtcafé. Laat je hier (BankjesCollectief) hier inspireren!

 
 
BankjesCollectief_fb.jpg

Suzanne en Barend-Jan zijn net verhuist en huren een woning van de Alliantie in Nieuw-West, naar een project: Thuis-West. In een mooie groene straat waar de konijnen in de voortuintjes huppelen.
“Buren ontmoeten in de buurt met een lekker glas rosé is toch fantastisch”, was Suzanne haar reactie op de gevelbankjes winactie. Op hun bankje serveren ze een zelfgemaakte rosé die zij afgelopen jaar samen met een Franse wijnmaker hebben gemaakt; droog en verfijnd. “En wat is er nou leuker dan het met anderen delen! In onze straat wonen veel kleine kindjes wat ook leuk is voor onze kinderen Anna en Daan. Hier praten we soms over op de stoep met de buren, maar het is nog zó stil! Wij hopen met ons bankje daar verandering in te brengen.”

Houdt de online bankjes kaart in de gaten wanneer het bankje weer open gaat in het openluchtcafé. > http://www.bankjescollectief.nl/nl/find/

‪#‎hetnieuwebankieren‬ ‪#‎bankjescollectief‬ ‪#‎openluchtcafé‬ ‪#‎winactie‬

Foto: Melanie van Zweeden
Posted by BankjesCollectief on vrijdag 14 augustus 2015