2015

Amfors en de Alliantie versterken samenwerking

De Alliantie en de Amfors Groep werken al bijna 25 jaar succesvol samen. Woensdag 23 december 2015 hebben zij hun samenwerking bekrachtigd met een overeenkomst. Hierin zijn de detachering van de buurtbeheerders, huismeesters en het onderhoud door Cleanfors en Eemfors vastgelegd. Voor beide partijen is dit een belangrijke mijlpaal omdat zij hierdoor werk kunnen blijven  aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waardoor zij zich kunnen ontwikkelen in de maatschappij. De medewerkers  leveren een belangrijke bijdrage aan prettig samen wonen in een buurt en wijk.

Buurtbeheer
Amfors Werksupport detacheert buurtbeheerders en huismeesters bij de Alliantie. Zij worden ingezet daar waar het de leefbaarheid in een complex of buurt kan verbeteren. Ze zijn de voelsprieten in de buurt  en richten zich op de sociale situatie, doen klein technisch onderhoud, nemen klachten aan en houden toezicht. De afgelopen jaren investeerde de Alliantie in de buurtbeheerders en huismeesters door hen op te leiden en te leren werken met een smartphone en computer.

Schoonmaak en groenvoorziening
Eemfors verzorgt het onderhoud van groenstroken van de Alliantie en een vaste ploeg van Cleanfors houdt  een aantal trappenhuizen schoon. Zij zijn een waardevolle  aanvulling op de buurtbeheerders en huismeesters. Gezamenlijke zorgen zij voor het schoon, heel en veilig  houden van de complexen en buurten.

Werken in de regio
De samenwerking sluit voor de Amfors Groep sterk aan bij hun opdracht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en te begeleiden naar een zo regulier mogelijke werkplek. Organisaties als de Alliantie bieden medewerkers van Amfors een plek in een organisatie, waar zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Amfors_en_Alliantie_versterken_samenwerking.jpg