Over de Alliantie

Nieuws

 • 17-01-2020

  Bouw eerste fase Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort feestelijk van start

  Op donderdag 16 januari jl. gaven de toekomstige bewoners van Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort samen met wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) het startsein voor de bouw van hun nieuwe buurt. Zij vulden allemaal een tijdcapsule met wensen voor de toekomst en hebben deze begraven in de kruipruimte van hun eigen woning. De eerste zestien van in totaal 58 koopwoningen die door Trebbe in het Hogekwartier worden gerealiseerd, versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier en de stad Amersfoort.

  Lees meer
 • 16-12-2019

  Samenwerkingsafspraken in Amsterdam getekend

  De Wethouder Wonen, Laurens Ivens, de huurdersorganisaties en de woningcorporaties hebben hun handtekening gezet onder de nieuwste Amsterdamse samenwerkingsafspraken voor 2020 tot en met 2023. De Alliantie kan een mooie bijdrage leveren aan betaalbaar wonen in de stad, onder andere door nieuwe woningen te bouwen, ook voor het middensegment.

  Lees meer
 • 12-12-2019

  Extra sociale huurwoningen de komende twee jaar in Amersfoort

  In de prestatieafspraken is opgenomen om de komende twee jaar een groot aantal sociale huurwoningen toe te voegen. Extra woningen zijn hard nodig in Amersfoort. De corporaties zorgen voor een toename van 300 permanente sociale huurwoningen en ruim 200 tijdelijke sociale huurwoningen.

  Lees meer
 • 11-12-2019

  Nieuwe sociale huurwoningen in Soest

  De gemeente Soest, woningcorporaties en huurdersorganisaties hebben op 11 december hernieuwde prestatieafspraken ondertekend. Daarin is afgesproken dat er nieuwe sociale huurwoningen bij komen en bestaande huurwoningen worden verbeterd.

  Lees meer
 • 10-12-2019

  Warme jas voor woningen de Alliantie

  De Alliantie heeft een gemiddelde Energie-Index van 1,40 (energielabel B) behaald voor haar woningbezit. Dit is een belangrijke tussenstap op weg naar een CO2 neutrale woningportefeuille in 2050. Een goed energielabel betekent lagere energielasten en meer comfort voor huurders van de Alliantie.

  Lees meer
 • 10-12-2019

  Vier partijen tekenen voor goed werkende huursector in Leusden

  Elk jaar maken de gemeente Leusden, Woningstichting Leusden (WSL), de Alliantie regio Amersfoort en huurdersorganisatie HLVE afspraken over thema’s als betaalbaarheid, doorstroming en verduurzaming. Naast de afspraken op lange termijn, legden de vier partijen de activiteiten voor 2020 vast.

  Lees meer
 • 06-12-2019

  Huurders, corporaties en gemeente ondertekenen prestatieafspraken

  De gemeente Nijkerk, de woningstichtingen en de twee huurdersorganisaties in de gemeente ondertekenden op 4 december de zogenoemde ‘prestatieafspraken’. Deze prestatieafspraken gaan over de activiteiten van WSN en de Alliantie voor komend jaar. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere het verhuurbeleid, nieuwbouw van sociale huurwoningen en verduurzaming van woningen.

  Lees meer
 • 29-11-2019

  Oorzaak brand Zuidpolder Eemnes bekend

  Op 13 september 2019 is brand ontstaan in het dak van de woning aan de Zuidersingel 15 in Eemnes. Ook de naastgelegen woningen met nummers 13 en 17 liepen ernstige schade op. Er is onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak. Hieruit blijkt dat de brand is ontstaan door kortsluiting in een zonnepaneelconnector van de woning aan de Zuidersingel 15. Het is een technisch probleem dat verholpen kan worden.

  Lees meer