Over de Alliantie

Nieuws

 • 16-02-2018

  Succesvolle asbestsanering Kruiskamp afgerond

  Vanaf begin 2017 zijn, in opdracht van de Alliantie, de bedrijven Dolmans Milieutechniek en SGS Search druk bezig geweest met de asbestverwijdering op de zolders van diverse sociale huurwoningen in de wijk Kruiskamp in Amersfoort. De gastvrije ontvangst door de bewoners voor de medewerkers van Dolmans en SGS heeft substantieel bijgedragen aan het soepele verloop van de sanering.

  Lees meer
 • 09-02-2018

  Verbindingslaan verbindt nieuwe wijk Lucent in bestaande omgeving

  Met de onthulling van de straatnaam ‘Verbindingslaan’ leiden de Alliantie en de gemeente Hilversum de volgende fase van de bouw van de nieuwe woonwijk in. Op donderdag 8 februari, mocht Rutger Mooy (prijswinnaar straatnaamwedstrijd) het nieuwe straatnaambord onthullen. De feestelijke bijeenkomst was tevens de start van de realisatie van 152 duurzame sociale huurwoningen in de wijk Lucent, waar bewoners in 2019 gasloos koken en stoken.

  Lees meer
 • 08-02-2018

  Sloop van de Hoven in Hogekwartier gestart

  Met een vleugje nostalgie namen de vroegere bewoners van de Hoven afscheid van de flats waarin zij zijn opgegroeid. Gewapend met een moker en een kraan hebben zij, samen met wethouder Fleur Imming en Alliantie-directeur Koos Koolstra 7 februari de eerste sloophandeling verricht op het Florestanhof in Amersfoort.

  Lees meer
 • 01-02-2018

  Prestatieafspraken Wijdemeren 2018 ondertekend

  Wijdemeren zet in op groei sociale woningen.

  Op woensdag 31 januari zijn de prestatieafspraken voor 2018 getekend door de gemeente Wijdemeren, huurdersorganisaties en woningcorporaties de Alliantie Gooi en Vechtstreek, Vecht en Omstreken en Het Gooi en Omstreken. De voortgang van de afspraken en ambities in de prestatieafspraken 2017 zijn met deze ondertekening door alle partijen opnieuw bevestigd.

  Lees meer
 • 31-01-2018

  Omvangrijke vernieuwing Staalmanpleinbuurt gaat laatste fase in

  Nu woningcorporatie de Alliantie alle 240 woningen van de nieuwbouwwijk Oever West tussen de Aletta Jacobslaan en de Henri Dunantstraat in Amsterdam Nieuw-West heeft opgeleverd, begint de laatste fase van de in 2009 ingezette vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt. Eind januari is de Alliantie gestart met de renovatie van de portiekflats rondom het Staalmanplein.

  Lees meer
 • 25-01-2018

  In Het Tuinhuis in Almere Haven gaat het net even anders

  In plaats van alles vooraf te regelen voor huurders, heeft woningcorporatie de Alliantie de bewoners van Het Tuinhuis de mogelijkheid gegeven elkaar ver voor de oplevering van hun huis te leren kennen en zelf afspraken te maken over het beheer en onderhoud.

  Lees meer
 • 25-01-2018

  De Alliantie voegt 20 sociale huurappartementen toe aan sociale woningvoorraad Wijdemeren

  Daar waar KNORR vroeger bouillons, soepen, sauzen en maaltijdmixen fabriceerde, markeerden wij op donderdag 25 januari de bouw van 20 sociale huurappartementen. Met het aansluiten van het ‘Green Power Panel’ gaven Theo Reijn, wethouder gemeente Wijdemeren en Joan van der Burgt, directeur de Alliantie het startsein voor de bouw. De door zonnecellen opgewekte energie wordt gebruikt voor de bouw. In het nieuwbouwplan, gebouwd door Aalberts Bouw, komen tevens 41 grondgebonden koopwoningen en een blok met 36 vrije sector huurappartementen ontwikkeld door Reshape Properties.

  Lees meer
 • 24-01-2018

  Duurzame transformatie Bachweg van start

  Half januari is een start gemaakt met de voorbereiding voor de daadwerkelijke sloop van de flats aan de Bachweg. Het bestemmingsplan voor de nieuwbouw heeft inmiddels ter visie gelegen en er zijn geen bezwaren ingediend. De volgende stap is dat de gemeenteraad het ontwerpbestemmingsplan vaststelt. Ondertussen worden de ontwerpen voor de nieuwbouw verder uitgewerkt en de aanvraag Omgevingsvergunning voorbereid. Na afgifte hiervan is de weg vrij om met de nieuwbouw te starten. De transformatie van de wijk draagt bij aan het verbeteren van de buurt doordat er goede en betaalbare meergezinswoningen bij komen.

  Lees meer