Over de Alliantie

Nieuws

 • 06-04-2020

  Bouw tweede fase Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort van start

  Op 31 maart jl. is Trebbe gestart met het heiwerk voor de tweede fase Wonen in Verdi in de wijk Hogekwartier Amersfoort. Wonen in Verdi omvat in totaal 58 woningen bestemd voor de verkoop. De tweede, en tevens laatste, fase bestaat uit 42 koopwoningen. De 58 koopwoningen die Trebbe in Hogekwartier realiseert, versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier en de stad Amersfoort.

  Lees meer
 • 24-03-2020

  Naastgelegen huishoudens portiekflat De Ganskuijl uitgeplaatst

  De politie heeft op donderdag 30 januari 2020 onder portiekwoningen aan de Ganskuijl 53 en 55 een hennepkwekerij aangetroffen en in beslag genomen. Bij het weghalen van de betimmeringen bleek dat door de daders bij de fundering gegraven is.

  Lees meer
 • 18-03-2020

  Blije bewoners krijgen sleutel van hun sociale huurwoning in Hogekwartier – Amersfoort

  Vorige week kregen blije bewoners de sleutel van hun gloednieuwe sociale huurwoning in Hogekwartier. Het gaat hier om de laatste, van de in totaal 66, sociale huurwoningen Timano in de Velden 3A en 3B. De 36 vierkamereengezinswoningen en 30 appartementen zijn gebouwd aan de kant van de wijk Liendert. Naast de sociale huurwoningen komen er in deze Velden ook nog 16 koopwoningen bij. De verwachting is dat deze bewoners rond juni 2020 hun sleutel krijgen. De komende tijd levert de Alliantie nog meer sociale huurwoningen op in deze nieuwe stadswijk.

  Lees meer
 • 16-03-2020

  Omgaan met het coronavirus

  Het coronavirus is niemand ontgaan. Ook in onze regio’s zijn besmettingen geconstateerd. Het RIVM adviseert maatregelen om de kans op besmetting met corona zo klein mogelijk te maken. Ook de Alliantie past zich aan. Wij volgen daarbij de landelijke richtlijnen van het RIVM.

  Lees meer
 • 16-03-2020

  Hoogste punt Stationslocatie Vathorst

  De bouw op de Stationslocatie door aannemer Schoonderbeek verloopt zeer voorspoedig en de verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2020 de bewoners hun nieuwe woning kunnen betrekken.

  Lees meer
 • 11-03-2020

  Corporaties en gemeentes Eemvallei zetten ook in 2020 in op keuzevrijheid en gelijke behandeling voor woningzoekenden

  De 8 gemeentes in de regio Eemvallei en de 7 samenwerkende woningcorporaties Eemland en Gelderse Vallei (SWEV) leggen ook dit jaar de nadruk op optimale keuzevrijheid voor de woningzoekenden, de doorstroming binnen de woningvoorraad en zoveel mogelijk gelijke behandeling van woningzoekenden. Op 10 maart hebben zij dit bekrachtigd door hun handtekening te zetten onder de Aanvulling op het Convenant Woonruimteverdeling Regio Amersfoort. Ook in 2020 wordt in SWEV-verband verder gewerkt aan de harmonisering van de regels van de woonruimteverdeling en woningtoewijzing in de regio.

  Lees meer
 • 10-03-2020

  Bewoners DBA dolblij met nieuw huis in De Molenwiek

  Maandag 9 maart was een mooie dag voor Sharon. Ze kreeg die dag de sleutels van haar nieuwe appartement van Eddo Rats, regiodirecteur van woningcorporatie de Alliantie. Sharon gaat samen met achttien andere bewoners met autisme wonen in De Molenwiek in Almere Buiten. Ze worden daarbij begeleid door Stichting DBA.

  Lees meer
 • 28-02-2020

  Amersfoort krijgt er 165 nieuwbouw huurappartementen bij

  Onlangs heeft de Alliantie Ontwikkeling de koopovereenkomst getekend met HIER! VOF (Profund Vastgoedontwikkeling bv en Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek) voor de realisatie van 165 huurappartementen in diverse prijsklassen op de locatie Zangvogelweg.

  Lees meer