Over de Alliantie

Nieuws

 • 24-05-2017

  De Alliantie blijft investeren in Eemnes

  De Alliantie kan haar afspraken voor meer betaalbare huurwoningen in Eemnes nakomen. Dit is mogelijk nu de Alliantie een ontheffing van minister Plasterk heeft gekregen om buiten haar zogeheten kerngebied vastgoed aan te kopen of nieuw te bouwen.

  Lees meer
 • 24-05-2017

  Bewonerscommissies willen meer aanpak van leefbaarheid door corporaties en gemeente

  Tijdens het regulier voorjaarsoverleg van de Alliantie met de bewonerscommissies zijn goede stappen gezet om de leefbaarheid in de Amersfoortse wijken te verbeteren.
  Thema’s die op de agenda stonden waren o.a. herstructurering, dure scheefheid, woningtekort, energieneutraal, segregatie en leefbaarheidsproblematiek.

  Lees meer
 • 22-05-2017

  Nicole Maarsen teruggetreden als commissaris bij de Alliantie

  Nicole Maarsen heeft besloten met ingang van 15 mei 2017 terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen bij de Alliantie in verband met het aanvaarden van een nieuwe functie.

  Lees meer
 • 11-05-2017

  Bouw woningen Figaro Ariaweg Amersfoort gestart

  Aan de Ariaweg in Amersfoort is in opdracht van de Alliantie, bouwer Trebbe gestart met het boren van de eerste palen van 30 eengezinswoningen in het plan Figaro. Deze ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de integrale wijkverbetering ‘Amersfoort Vernieuwt’ in Schuilenburg.

  Lees meer
 • 11-05-2017

  Wooncoach van De Alliantie van start in de gemeente Huizen

  De Alliantie werkt samen met gemeente Huizen aan prettig en veilig wonen in Huizen. Sinds kort is er de proef ‘Wooncoach’. Door die proef komt De Alliantie in contact met haar huurders van 65 jaar en ouder, die wonen in de buurten het Oude Dorp de Zuid en de Zeeheldenbuurt. Er wordt gesproken over de huidige woonsituatie, woonwensen en verhuismogelijkheden.

  Lees meer
 • 08-05-2017

  Aangepaste openingstijden mei en juni

  Op de volgende dagen is ons kantoor gesloten: donderdag 25 mei (Hemelvaart), vrijdag 26 mei, maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag).

  Lees meer
 • 01-05-2017

  Enquête van de Alliantie. Geef uw mening!

  U huurt een huis van de Alliantie. Wij vinden het belangrijk dat u prettig woont. Hoe ervaart u het wonen in uw woning? En wat vindt u van onze dienstverlening? Wij zijn benieuwd naar uw mening. Daarom ontvangt u mogelijk binnenkort een enquête van de Alliantie. Wij versturen tussen 1 mei en 10 mei de enquête per mail naar u op. Wij hopen dat u mee wilt werken aan het huurdersonderzoek.

  Lees meer
 • 26-04-2017

  Afronding grootschalig verbeterproject Sperwerhorsten

  Deze week vinden door ERA Contour de laatste verbeterwerkzaamheden plaats aan de algemene ruimtes en de vernieuwing van de liften in de twee L-vormige flats aan het eind van de Liendertseweg. Deze twee flats zijn bekend onder de naam Sperwerhorsten.

  Lees meer