Passend wonen
15-5-2024

Bewoners krijgen sleutel van nieuwe huurwoning in Soest

Oplevering Groene Bron

Begin deze week kregen alle bewoners de sleutel van hun nieuwe woning aan de Molenstraat in Soest. De bouw van de 56 betaalbare huurwoningen van De Groene Bron in Soest nam anderhalf jaar in beslag. De woningen zijn gebouwd op de plek van de voormalige gemeentewerf in Soest. Gelegen in het groen en heel centraal in Soest.

Doorstroming is belangrijk

Gemeente Soest en de Alliantie maakten samen een mooi plan voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat. Ook omwonenden en geïnteresseerden dachten mee over het plan. Mevrouw Sneller is blij met haar nieuwe appartement: “Ik woonde in een oude eengezinswoning. Die heb ik achtergelaten en daardoor kwam ik in aanmerking voor deze woning. Met de Van Groot naar Beter regeling. Alles is nu heerlijk nieuw en ik heb een prachtig uitzicht op het groen en ook nog op de straat met huizen en winkels!”

Het project

Gert Visser, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie vertelt: “Op deze plek staan nu 42 sociale huurappartementen, 7 sociale en 7 middeldure eengezinshuurwoningen, geschikt voor een brede doelgroep. We willen ervoor zorgen dat verschillende doelgroepen kunnen doorstromen naar woningen die beter passen bij hun woonwensen en levensfase. Hoe meer woningen op deze manier beschikbaar komen, des te beter het is voor álle woningzoekenden. Het is goed om te zien dat dit gelukt is met dit project. Daarnaast is duurzaamheid belangrijk voor ons. Deze woningen zijn gasloos en bijna energieneutraal. Ook hebben alle woningen een warmtepomp en zonnepanelen.”