Over de Alliantie

Kom je bij ons werken?

Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een groot maatschappelijk belang: het realiseren van betaalbare, goede huizen in fijne buurten. Dat doen wij met aandacht voor duurzaamheid, ondersteund door vooruitstrevende (digitale) mogelijkheden. Wil jij samen met ons verder bouwen aan deze toekomst? En ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze openstaande vacatures of lees hier meer over de Alliantie/ons.

Wie zijn we?
De Alliantie is een grote woningcorporatie met circa 650 medewerkers. Ons hoofdkantoor is in Hilversum en we hebben drie regiokantoren in Amersfoort, Amsterdam en Almere. We richten ons sterk op de klant. Dat doen we met passie en betrokkenheid. We kennen een informele sfeer en vinden eigen verantwoordelijkheid, resultaatgericht werken en goed samenwerken belangrijk. Medewerkers krijgen veel ruimte en vrijheid om hun werk in te richten.

Wij zijn een woningcorporatie met goede en betaalbare huizen in prettige buurten, voor mensen met een bescheiden inkomen. We verhuren en onderhouden 53.000 woningen, voeren dagelijkse reparaties uit en renoveren en verbeteren onze huizen in de regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek. Wij zijn een stichting en een toegelaten instelling in de zin van de Woningwet.

Historie 
We bestaan sinds 2001, toen vier woningcorporaties met elkaar fuseerden: Atrium (Gooi en Vechtstreek), de Dageraad (Amsterdam), Groene Stad Almere (Almere) en SCW (Amersfoort en omstreken). Sinds januari 2006 voeren alle corporaties onze naam: de Alliantie. Ook fuseerden we in 2003 met Stichting Goed Wonen in Nederhorst den Berg en in 2006 met PWV Wonen in Amsterdam. 

Ons werkgebied

Regiogebied_Alliantie.jpg

 

Onze cultuur: Wij zijn een flexibele, ontwikkelende organisatie

  • We hebben een hoge medewerkersbetrokkenheid
  • We stimuleren en ondersteunen onze medewerkers om flexibel, vitaal en duurzaam inzetbaar te zijn en hun talenten te ontwikkelen

Onze medewerkers doen hun werk met grote betrokkenheid en bevlogenheid. Zij voelen zich verbonden met onze klanten. Wij willen ons als organisatie voortdurend (blijven) aanpassen aan de veranderende omgeving. Daarbij is het van groot belang, dat onze medewerkers dat ook kunnen, dat zij gezond en vitaal blijven, zich voortdurend ontwikkelen en hun werk met plezier doen. We helpen hen daarbij, bijvoorbeeld met vitaliteitsprogramma’s, workshops ‘jobcraften’ en loopbaancoaching. We zorgen voor afwisseling en uitdaging, bijvoorbeeld door het al dan niet tijdelijk vervullen van andere rollen binnen onze organisatie. We willen een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven.

Ook stimuleren we onze medewerkers om maximaal samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk.