Zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen verlagen we de uitstoot van CO2. Dat is beter voor het milieu, en goed voor de bewoners.

Waarom zonnepanelen?

Wij verduurzamen onze woningen. Dat doen we niet alleen voor jou, maar ook voor een beter milieu. De voordelen? Comfortabele woningen die zuiniger omgaan met energie. En de energierekening gaat ook nog eens omlaag! Een van de de dingen die we doen is het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee wekken we op een milieuvriendelijke manier stroom op via de zon. En daardoor gaan jouw totale maandelijkse woonlasten omlaag.

Wat levert het mij op?

We begrijpen dat zonnepanelen voor sommige mensen nog wat nieuw is, en je je afvraagt of het écht wat oplevert. Toch kan het jaarlijks al € 160,- besparen op de energielasten. De kosten voor 6 zonnepanelen op een eengezinswoning zijn € 17,80 per maand en voor 9 stuks € 22,30. Dit betaal je via de servicekosten. Wat het precies oplevert, hangt af van het aantal zonnepanelen, zonuren en wat je zelf verbruikt. Ben je zuinig met energieverbruik? Dan is de kans groter dat je er maandelijks op vooruit gaat. Je vaste maandelijkse kosten worden in ieder geval niet hoger.

Wil je zonnepanelen? Nog even geduld... 
Misschien heb je gehoord dat we in Nederland te maken hebben met leveringen die langer kunnen duren en met personeelstekorten. Ook wij hebben hiermee te maken. Daarom ligt ons zonnepanelenproject voor nieuwe aanvragen op dit moment eventjes stil. Vanaf begin 2023 gaan we door met het plaatsen van zonnepanelen. Door de hoge energieprijzen en de aandacht voor het milieu begrijpen wij dat dit geen fijn bericht is. Toch vragen wij je om nog even geduld te hebben. Begin 2023 kun je via onze website een aanvraag voor zonnepanelen doen. 

Bekijk en accepteer onze cookies om de video te bekijken.
Zonnepanelen per type woning

Als het dak geschikt is en er de aankomende 5 jaar geen plannen zijn voor vervanging van het dak, kunnen we zonnepanelen plaatsen. Je krijgt van ons een aanbod voor zonnepanelen. We plaatsen geen zonnepanelen als woningen op termijn worden gesloopt en vervangen worden door nieuwbouwwoningen.

 • Ik woon in een eengezinswoning
  Als we zonnepanelen op je dak plaatsen, wek je zelf stroom op. Genoeg voor een jaar lang televisie kijken, wasjes draaien én de koelkast koud houden. Je voordeel kan met 6 panelen oplopen tot wel € 150 per jaar. Inmiddels hebben we op vele woningen zonnepanelen gelegd. 
 • Ik woon in een appartement
  In 2022 willen we op zoveel mogelijk appartementsgebouwen zonnepanelen hebben liggen. Je voordeel kan oplopen tot € 115 per jaar.
 • Ik woon in een VVE
  Ook bij een huis van een VvE (Vereniging van Eigenaars) willen we graag zonnepanelen leggen! De eigenaren moeten hier wel samen achter staan. Het dakoppervlak is vaak te klein om zonne-energie op te wekken voor één huishouden, omdat er meerdere eigenaren in het gebouw wonen. Daarom kijken we bij een VvE ook naar het gezamenlijk opwekken van stroom.

  Woon je in een VVE ? En wil je weten of er op het dak zonnepanelen komen? Neem dan contact op met je gebiedscoördinator voor meer informatie. 

Wist je dat...

… op maar liefst 14.000 van onze woningen al zonnepanelen liggen?
...we in 2019 op 4.700 woningen 28.600 zonnepanelen hebben gelegd?
...we in totaal al bijna 80.000 zonnepanelen hebben geplaatst?
...er al 130.000 m2 dak vol ligt met zonnepanelen?
...dit vergelijkbaar is met 26 voetbalvelden?