Zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen verlagen we de uitstoot van CO2. Dat is beter voor het milieu, en goed voor de bewoners.

Waarom zonnepanelen?

Wij verduurzamen onze woningen. Dat doen we niet alleen voor jou, maar ook voor een beter milieu. De voordelen? Comfortabele woningen die zuiniger omgaan met energie. En de energierekening gaat ook nog eens omlaag! Een van de de dingen die we doen is het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee wekken we op een milieuvriendelijke manier stroom op via de zon. En daardoor gaan jouw totale maandelijkse woonlasten omlaag.

Wat levert het mij op?

We begrijpen dat zonnepanelen voor sommige mensen nog wat nieuw is, en je je afvraagt of het écht wat oplevert. Toch kan het jaarlijks al € 160,- besparen op de energielasten. De kosten voor 6 zonnepanelen op een eengezinswoning zijn € 17,80 per maand en voor 9 stuks € 22,30. Dit betaal je via de servicekosten. Wat het precies oplevert, hangt af van het aantal zonnepanelen, zonuren en wat je zelf verbruikt. Ben je zuinig met energieverbruik? Dan is de kans groter dat je er maandelijks op vooruit gaat. Je vaste maandelijkse kosten worden in ieder geval niet hoger.

Wil je zonnepanelen? Nog even geduld... 
Ons zonnepanelenproject voor eengezinswoningen ligt op dit moment eventjes stil. Heb je nog geen zonnepanelen op je dak maar heb je wel interesse? Dan kun je dat bij ons aangeven door een mail te sturen naar zonnepanelen@de-alliantie.nl. We plaatsen je dan op een wachtlijst. Helaas kunnen we je nu nog niet vertellen wanneer we hierover contact met je opnemen om te kijken of je woning geschikt is voor zonnepanelen.

Bekijk en accepteer onze cookies om de video te bekijken.
Zonnepanelen per type woning

Als het dak geschikt is en er de aankomende 5 jaar geen plannen zijn voor vervanging van het dak, kunnen we zonnepanelen plaatsen. Je krijgt van ons een aanbod voor zonnepanelen. We plaatsen geen zonnepanelen als woningen op termijn worden gesloopt en vervangen worden door nieuwbouwwoningen.

  • Ik woon in een eengezinswoning
    Als we zonnepanelen op je dak plaatsen, wek je zelf stroom op. Genoeg voor een jaar lang televisie kijken, wasjes draaien én de koelkast koud houden. Je voordeel kan met 6 panelen oplopen tot wel € 150 per jaar. Inmiddels hebben we op vele woningen zonnepanelen gelegd. 
  • Ik woon in een appartement
    In 2022 willen we op zoveel mogelijk appartementsgebouwen zonnepanelen hebben liggen. Je voordeel kan oplopen tot € 115 per jaar.
  • Ik woon in een VVE
    Ook bij een huis van een VvE (Vereniging van Eigenaars) willen we graag zonnepanelen leggen! De eigenaren moeten hier wel samen achter staan. Het dakoppervlak is vaak te klein om zonne-energie op te wekken voor één huishouden, omdat er meerdere eigenaren in het gebouw wonen. Daarom kijken we bij een VvE ook naar het gezamenlijk opwekken van stroom.

Wist je dat...

… op maar liefst 14.000 van onze woningen al zonnepanelen liggen?
...we in 2019 op 4.700 woningen 28.600 zonnepanelen hebben gelegd?
...we in totaal al bijna 80.000 zonnepanelen hebben geplaatst?
...er al 130.000 m2 dak vol ligt met zonnepanelen?
...dit vergelijkbaar is met 26 voetbalvelden?