Door corona werken we anders. Onze balies zijn gesloten. Je kan een reparatie zelf online aanvragen. De wachttijden zijn langer, we vragen daarvoor je begrip. Regel je woonzaken gemakkelijk in Mijn Alliantie of neem contact op via chat of telefoon.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid. Je hoort het veel, ook bij ons! We verduurzamen onze woningen. Maar wat is duurzaamheid precies? En wat levert het jou op?

Duurzaamheid. Je hoort het veel, ook bij ons! We verduurzamen onze woningen. Maar wat is duurzaamheid precies? En wat levert het jou op?

Waarom we het doen

We bouwen aan duurzame woningen. In 2050 moeten 7 miljoen woningen in Nederland van het aardgas af. Dat hebben we met elkaar afgesproken. Er moet flink wat gebeuren. En dat gaat stap voor stap. We moéten onze huizen energiezuiniger maken van de overheid, maar dat wíllen wij ook! Want energiezuinige huizen zorgen voor meer comfort en een lagere energierekening. Het is beter voor je gezondheid en ook nog eens goed voor het milieu. 

Wat is een duurzaam huis?

Wij bouwen niet alleen huizen, we zorgen er ook voor dat ze nog een hele tijd mee gaan. Met zo min mogelijk schade voor het milieu. Het doel: fijne, energiezuinige woningen! Onze duurzame oplossingen top 3:

  1. Een warme jas: wisoleren of plaatsen dubbelglas. Daardoor is er minder energie nodig, eis er minder CO2 uitstoot 
  2. Zonnepanelen: op veel huizen kunnen we zonnepanelen plaatsenZonnestroom zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dat is goed voor het milieu én je woonkosten. Meneer Jacobus wilde er eerst niet aan, maar is nu maar wat blij met de panelen op zijn dak;
  3. Gasloos: gasloos wonen is beter voor het milieu. Dominique vertelt hoe het is te wonen in een all electric woning.
Wat doen andere huurders?

We zien dat onze huurders al van alles zelf doen om duurzamer te leven.

 

Bekijk wat huurders doen om te besparen! Group 5 Copy 9
Verduurzamen doen we samen

Wist jij dat onze huizen in 2050 energiezuinig moeten zijn? Samen zorgen we ervoor dat onze aarde nú, maar ook later, bewoonbaar blijft. Daarom maken we onze woningen energiezuinig. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je wooncomfort. Je stoot minder CO2 uit, ervaart minder tocht en wint kosten terug op je energierekening.

Verduurzamen doen we samen met onze partners die alles weten van daken, gevels, interieur en installaties. Maar ook samen met onze huurders! Stap voor stap maken we onze woningen energiezuiniger. Jouw woning komt dus ook een keer aan de beurt. En dan is hulp erg welkom. Soms hebben wij bijvoorbeeld toestemming nodig voor werkzaamheden. Of vragen we om je zolder vrij te maken, zodat we het dak kunnen isoleren. Verduurzamen doen we samen. Help je mee?

Heb je een vraag?

Is jouw vraag over duurzaamheid nog niet beantwoord? Stuur dan een mailtje naar duurzaamheid@de-alliantie.nl. Wij zijn erg benieuwd waar jij meer over wil weten.  

Wist je dat...

…er ongeveer 132.000 mensen in Nederland in een huis van de Alliantie wonen.

…46% van onze huurders op hun energieverbruik let? Bijvoorbeeld door ‘s-nachts de verwarming op 15 graden te zetten, wat vaker een warme trui aan te trekken en led lampen te gebruiken.

…het isoleren van woningen zorgt voor minder kou en tocht, lagere energiekosten en CO2-uitstoot?

…3 op de 4 huizen in Nederland nog niet goed geïsoleerd zijn en wij hard op weg zijn om al onze woningen te isoleren

…een gemiddeld huishouden jaarlijks 20.000 kilo CO2 per jaar uitstoot?

…onze huurders gemiddeld 2.471 kg CO2 uitstoten door verwarming, warm water en elektriciteit?

…alle huizen van de Alliantie in 2050 CO2 neutraal zullen zijn?