Iedereen duurzaam

Duurzaamheid. Je hoort het veel, ook bij ons! We verduurzamen onze woningen. Maar wat is duurzaamheid precies? En wat levert het jou op?

Duurzaamheid. Je hoort het veel, ook bij ons! We verduurzamen onze woningen. Maar wat is duurzaamheid precies? En wat levert het jou op?

Voordelen van duurzaamheid

Duurzame oplossingen zijn beter voor de aarde. Maar ze zorgen vaak ook voor besparing! Kijk mee naar een aantal duurzame oplossingen in huis:

1. Ledlampen gebruiken. Dit kan zo € 100,- per jaar opleveren.

2. De was buiten laten drogen. Dit scheelt al snel een paar tientjes per jaar aan kosten van een droger; 

3. Deuren dicht houden. Er lekt minder warmte weg, dat bespaart energie; 

4. Korter douchen. Als je 5 minuten onder de douche staat in plaats van 9, bespaar je gas en water. Dat levert je op jaarbasis zo'n €80 op; 

5. Waterbesparende douchekop. Die laat per minuut minder water door, zonder dat het anders aanvoelt. Het levert je al snel €40 per jaar op. 

Wat doen andere huurders?

We zien dat onze huurders al van alles zelf doen om duurzamer te leven.

Bekijk wat onze huurders zoal doen in huis om te besparen!

68217768_l.jpg

 

 

Wat is een duurzaam huis?

Wij bouwen niet alleen huizen, we zorgen er ook voor dat ze nog een hele tijd meegaan. Met zo min mogelijk schade voor het milieuWoningen die comfortabel zijn, én zuinig omgaan met energie.  

 Onze duurzame oplossingen top 3:

1. Een warme jas 

We trekken woningen een ‘warme jas’ aan: wisoleren of plaatsen dubbelglas. Daardoor is er minder energie nodig, eis er minder CO2 uitstoot 

2. Zonnepanelen 

Op vele huizen kunnen we zonnepanelen plaatsenZonnestroom zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dat is goed voor het milieu én je woonkosten. Meneer Jacobus wilde er eerst niet aan, maar vertelt nu hoe blij hij is met de panelen op zijn dak

3. Gasloos 

In Nederhorst den Berg verhuren we een all-electric woning: het heeft geen gas of cv, en wordt verwarmd met infrarood zonnepanelen. Dominique vertelt hoe het is om hier te wonen.

Duurzaam doen we samen

Duurzaamheid betekent: ervoor zorgen dat we de energie van de aarde niet opmaken. Dan blijft het een fijne plek. Voor onszelf en voor onze kinderen en kleinkinderen. 

Hoe werken we aan duurzaamheid? 


Verduurzamen doen we op verschillende manieren. We hebben een bijzondere samenwerking met onze partners: samen werken we aan hetzelfde doel: alle huizen duurzaam vóór 2050.