Ik woon op huisnr. 2050

We verduurzamen onze woningen. Maar wat is duurzaamheid precies? Hoezo zijn we nu al bezig met 2050? En wat levert het jou op?

Waarom duurzaamheid?

We bouwen aan duurzame woningen. In 2050 moeten 7 miljoen woningen in Nederland van het aardgas af. Dat hebben we met elkaar afgesproken. Er moet flink wat gebeuren. En dat gaat stap voor stap. We moéten onze huizen energiezuiniger maken van de overheid, maar dat wíllen wij ook! Want energiezuinige huizen zorgen voor meer comfort en een lagere energierekening. Het is beter voor je gezondheid en ook nog eens goed voor het milieu. 

Wat is een duurzaam huis?

Wij bouwen niet alleen huizen, we zorgen er ook voor dat ze nog een hele tijd mee gaan. Met zo min mogelijk schade voor het milieu. Het doel: fijne, energiezuinige woningen! Onze duurzame oplossingen top 3:

  1. Een warme jaswisoleren of plaatsen dubbelglas. Daardoor is er minder energie nodig, eis er minder CO2 uitstoot 
  2. Zonnepanelen: op veel huizen kunnen we zonnepanelen plaatsenZonnestroom zorgt voor minder CO2-uitstoot. Goed voor het milieu én je woonkosten. Meneer Jacobus wilde eerst niet, maar is heel blij met zijn panelen;
  3. Gasloos: gasloos wonen is beter voor het milieu. Dominique vertelt hoe het is om te wonen in een all electric woning.

 

Zonnepanelen op je dak

Heb je een vraag? Is jouw vraag over duurzaamheid nog niet beantwoord? Stuur dan een mailtje naar duurzaamheid@de-alliantie.nl.

Verduurzamen doen we samen

Onze huizen moeten in 2050 energiezuinig zijn. Samen zorgen we ervoor dat onze aarde nú, maar ook later, een fijne plek is om te wonen. Daarom maken we onze woningen energiezuinig. Goed voor het klimaat, maar ook voor je wooncomfort. Het zorgt voor minder CO2 uit, meer comfort en bespaart kosten op je energierekening.

Verduurzamen doen we samen. Met onze partners die alles weten van daken, gevels, interieur en installaties. Maar ook met onze huurders! Stap voor stap maken we onze woningen energiezuiniger. Jouw woning komt ook een keer aan de beurt. En dan is hulp erg welkom. Soms hebben wij bijvoorbeeld toestemming nodig voor werkzaamheden. Of vragen we om je zolder vrij te maken, zodat we erbij kunnen. Verduurzamen doen we samen. Doe je mee?

Wist je dat...

…er ongeveer 132.000 mensen in Nederland in een huis van de Alliantie wonen.

…60.000 huurders al op hun energieverbruik let? Bijvoorbeeld door ‘s-nachts de verwarming op 15 graden te zetten, wat vaker een warme trui aan te trekken en led lampen te gebruiken.

…het isoleren van woningen zorgt voor minder kou en tocht, lagere energiekosten en CO2-uitstoot?

…3 op de 4 huizen in Nederland nog niet goed geïsoleerd zijn en wij hard op weg zijn om al onze woningen te isoleren

…een gemiddeld huishouden jaarlijks 20.000 kilo CO2 per jaar uitstoot?

…onze huurders gemiddeld 2.471 kg CO2 uitstoten door verwarming, warm water en elektriciteit?

…alle huizen van de Alliantie in 2050 CO2 neutraal zullen zijn?