Ik woon op huisnr. 2050

We verduurzamen onze woningen. Maar wat is duurzaamheid precies? Hoezo zijn we nu al bezig met 2050? En wat levert het jou op?

Waarom duurzaamheid?

We bouwen aan duurzame woningen. In 2050 moeten 7 miljoen woningen in Nederland van het aardgas af. Dat hebben we met elkaar afgesproken. Er moet flink wat gebeuren. En dat gaat stap voor stap. We moéten onze huizen energiezuiniger maken van de overheid, maar dat wíllen wij ook! Want energiezuinige huizen zorgen voor meer comfort en een lagere energierekening. Het is beter voor je gezondheid en ook nog eens goed voor het milieu. 

Wat is een duurzaam huis?

Wij bouwen niet alleen huizen, we zorgen er ook voor dat ze nog een hele tijd mee gaan. Met zo min mogelijk schade voor het milieu. Het doel: fijne, energiezuinige woningen! Onze duurzame oplossingen top 3:

 1. Een warme jaswisoleren of plaatsen dubbelglas. Daardoor is er minder energie nodig, eis er minder CO2 uitstoot 
 2. Zonnepanelen: op veel huizen kunnen we zonnepanelen plaatsenZonnestroom zorgt voor minder CO2-uitstoot. Goed voor het milieu én je woonkosten. Meneer Jacobus wilde eerst niet, maar is heel blij met zijn panelen;
 3. Gasloos: gasloos wonen is beter voor het milieu. Dominique vertelt hoe het is om te wonen in een all electric woning. 

Wil jij meepraten over het onderwerp duurzaamheid? Volg ons en geef jouw reactie op Facebook en Instagram!

Bekijk en accepteer onze cookies om de video te bekijken.

Wat vinden onze huurders?

 • In onze nieuwe rubriek Duurzaam Denken Doen geven huurders van de Alliantie hun mening over het klimaat, hun woning en hun wijk. Deze keer gaan we in gesprek met Arjan. '‘Ik leer veel over energie en besparen in huis. Die kennis wil ik graag delen. Daarom heb ik me bij de gemeente opgegeven als energiecoach." Lees het interview!

  Arjan

  Huurder Arjan
 • In onze nieuwe rubriek Duurzaam Denken Doen geven huurders van de Alliantie hun mening over het klimaat, hun woning en hun wijk. Deze keer praten we met Jeannette. '‘Mijn duurzaamheidshack is heel simpel, maar alle kleine beetje helpen. Onze wasmachine zet ik altijd op de eco-stand." Lees het interview!

  Jeannette

  Huurder Jeannette
 • In onze nieuwe rubriek Duurzaam Denken Doen geven huurders van de Alliantie hun mening over het klimaat, hun woning en hun wijk. We gingen in gesprek met Annemiek. 'Mijn woning is van 1 naar 4 sterren gegaan! In mijn oude flat was ik aan het stoken voor de vogeltjes buiten. Mijn flat werd gesloopt en nu woon ik in een nieuw en duurzaam appartement.' Aldus Annemiek. Benieuwd hoeveel sterren zij geeft? Lees het interview!

  Annemiek

  Huurder Annemiek
 • Van het gas afgaan is onbetaalbaar
  Annemieke (57 jaar) huurt sinds 1996 een woning van de Alliantie, in Amsterdam. Ze ziet veel mogelijkheden op het gebied van duurzaam wonen. Om te beginnen met woningen met energielabel D, zoals haar eigen woning ook heeft. Ze is ook kritisch: ‘Het grootste vraagteken heb ik bij de kosten. Bijvoorbeeld van het gas afgaan, dat is toch raar op dit moment.’ Lees het hele interview met Annemieke! Lees het hele interview!

  Annemieke

  huurder de Alliantie
 • Voorkom zilvervisjes door goed te ventileren


  We spraken huurder Els (68 jaar) uit Hilversum. In haar buurt Riebeeck is ze een opvallende verschijning, met haar zelfgemaakte, gekleurde sjaals. Ze vertelt ons wat ‘weggooiwater’ is, en hoe haar Alliantiewoning scoort op duurzaamheid - met nieuwe zonnepanelen en ventilatieroosters. En welke vragen en wensen heeft zij zelf nog op het gebied van duurzaam wonen? Lees het interview met Els

  Els

  huurder de Alliantie
 • Onze 55+ woning is knap en duurzaam gebouwd
  Hans (72 jaar) woont met zijn vrouw (69 jaar) in een 55+-woning van de Alliantie in Eemnes. Ze zijn het jongste stel van het complex. Dat blijkt ook wel als hij aan het begin van het interview Google met zijn stem nog even vraagt om de muziek zachter te zetten. ‘Ik kan zo ook de lampen aanzetten. Dat is handig, maar je beweegt daardoor wel minder.’ Hans deelt zijn duurzaamheidsideeën: ‘Een fiets in de tuin zetten, om energie op te wekken of gezamenlijke maaltijden, dat kan hier wel werken. Lees het hele interview!

  Hans

  huurder de Alliantie
 • We gebruiken weinig energie omdat we veel zelf doen
  Miriam woont sinds 2008 in een woning van de Alliantie, in Amsterdam. Eerst alleen met haar kat, inmiddels met een partner en twee kinderen. We vroegen haar waar zij aan denkt bij ‘duurzaam wonen’. Hoe duurzaam is haar eigen woning eigenlijk, en hoe gaat haar gezin om met energie? Ook deelt ze tips om zelf duurzaam te wonen: wat denk je van zelf hoogslapers maken voor de kinderen en de was drogen op het balkon? Lees het hele interview!

  Miriam

  huurder de Alliantie
Een gezond en duurzaam leefklimaat

We zijn meer thuis, dus is een gezonde woonomgeving is dan extra fijn. Vocht in huis kan bijvoorbeeld slecht zijn voor je gezondheid, Daarom is goed ventileren belangrijk. Benieuwd wat jou nog meer kan helpen bij een gezond en duurzaam leefklimaat in huis?

 

 

Lees onze tips voor gezond wonen Group 5 Copy 9

Energie besparen? Ontvang subsidie of krijg hulp van een energiecoach

Veel gemeenten helpen je graag met energie besparen! Daarom hebben ze dit jaar geld vrijgemaakt voor hun bewoners, de RREW subsidie. Ook kun je gratis een afspraak maken met een energiecoach.

Lees meer

Waarom nu al verduurzamen?

Door de uitstoot van CO2 warmt de aarde op. De overheid heeft besloten dat in 2050 alle woningen CO2-neutraal moeten zijn. Dit kunnen we bereiken, door woningen te isoleren. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar zorgt er ook voor dat jij prettiger woont!

Bekijk de video

Lagere energierekening op huisnr. 2050

Duurzaam wonen betekent energie besparen. En dat levert geld op! Bekijk in één oogopslag hoeveel je per duurzame aanpassing in je huis kunt besparen op je energierekening.

Bekijk de afbeelding
Verduurzamen doen we samen

Onze huizen moeten in 2050 energiezuinig zijn. Samen zorgen we ervoor dat onze aarde nú, maar ook later, een fijne plek is om te wonen. Daarom maken we onze woningen energiezuinig. Goed voor het klimaat, maar ook voor je wooncomfort. Het zorgt voor minder CO2 uit, meer comfort en bespaart kosten op je energierekening.

Verduurzamen doen we samen. Met onze partners die alles weten van daken, gevels, interieur en installaties. Maar ook met onze huurders! Stap voor stap maken we onze woningen energiezuiniger. Jouw woning komt ook een keer aan de beurt. En dan is hulp erg welkom. Soms hebben wij bijvoorbeeld toestemming nodig voor werkzaamheden. Of vragen we om je zolder vrij te maken, zodat we erbij kunnen. Verduurzamen doen we samen. Doe je mee?

Wist je dat...

…er ongeveer 132.000 mensen in Nederland in een huis van de Alliantie wonen.

…60.000 huurders al op hun energieverbruik let? Bijvoorbeeld door ‘s-nachts de verwarming op 15 graden te zetten, wat vaker een warme trui aan te trekken en led lampen te gebruiken.

…het isoleren van woningen zorgt voor minder kou en tocht, lagere energiekosten en CO2-uitstoot?

…3 op de 4 huizen in Nederland nog niet goed geïsoleerd zijn en wij hard op weg zijn om al onze woningen te isoleren

…een gemiddeld huishouden jaarlijks 20.000 kilo CO2 per jaar uitstoot?

…onze huurders gemiddeld 2.471 kg CO2 uitstoten door verwarming, warm water en elektriciteit?

…alle huizen van de Alliantie in 2050 CO2 neutraal zullen zijn?

Wij werken samen aan duurzame woningen met onze partners

Verduurzamen doen we niet alleen. Daarvoor hebben wij hulp van onze partners, die gespecialiseerd zijn in bouwen, renovaties, daken, verwarming etc. Wanneer je als huurders te maken krijgt met het verbeteren en verduurzamen van je woningen, dan zullen de partners regelmatig over de vloer komen. Weten met wie wij samenwerken? Bekijk het overzicht hieronder: 

 

Sequent NXT partners - Bouw, onderhoud en renovatie   Sequent NXT partners - Dak of dakgoot
Aalberts   Consolidated
B.V. Intersell   Patina
Coen Hagedoorn   Van Venrooy
Hemubo Almere B.V.   Sequent NXT partners - Cv ketels en verwarming
Logchies   Bonarius Bedrijven
Rutges Vernieuwt   Comfort Partners
    Energiewachtgroep
Overige partners - Onderhoud en renovatie   Zonnepanelen partners
Bouwgroep Buitenhuis   Greenchoice
Nijhuis Bouw   Instacom
    Sungevity
    De Zoncorporatie