Beschikbaar
Laatst bijgewerkt 1-5-2024

Operaplein

Duurzame en groene herinrichting 

De oude woningen en winkels maken plaats voor duurzame huurwoningen, een buurtruimte en een Hoogvliet supermarkt.

Het project

Op de plek van het oude winkelcentrum Operaplein in de wijk Schuilenburg bouwt de Alliantie in samenwerking met Hoogvliet Beheer BV aan een nieuwe supermarkt met daarboven 60 huurappartementen. Ook komt er een buurtruimte waar bewoners allerlei activiteiten kunnen organiseren. Hier komt ook een kantoorruimte voor de Alliantie. Het Operaplein ligt vlak bij het centrum van Amersfoort. Ook openbare voorzieningen en uitvalswegen zijn dichtbij.

Duurzaam wonen

Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken zijn we onze woningen al aan het verduurzamen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen. De herinrichting van het Operaplein is een goed voorbeeld van duurzame nieuwbouw.  

De woningen

Op de begane grond van het nieuwbouwproject Operaplein komt een Hoogvliet supermarkt en een buurtruimte. Daarboven komen 60 huurappartementen. Het gaat om 20 sociale huurappartementen en 40 appartementen in het middensegment. De woningen bereik je via de centrale entree waar een lift en trappenhuis zijn. De gemeenschappelijke fietsenstalling en scootmobielruimte met 6 opstelplekken is achter de centrale entree. Op de openbare ruimte is er voldoende plek om te parkeren.  

Sociale huurappartementen

Er zijn 20 sociale huurappartementen. Deze appartementen bevinden zich op de 1e en 2e verdieping. De voordeur van de woningen zit aan de galerij. De appartementen verschillen van grootte. Er zijn 18 appartementen met 1 slaapkamer. Deze appartementen zijn ongeveer 49 m2. De andere 2 appartementen hebben 2 slaapkamers en zijn ongeveer 70 m2. Alle sociale huurappartementen hebben een balkon.

Middensegment huurappartementen

Er zijn 40 appartementen in het middensegment. Deze appartementen hebben 2 slaapkamers en zijn ongeveer 68 m2. De appartementen zitten in de toren van het gebouw. Vanaf het balkon heb je een mooi uitzicht over Amersfoort.

Duurzaam wonen

Alle appartementen zijn gasloos en hebben vloerverwarming. Hiermee verwarm je de woning in de winter en kun je de woning in de zomer (beperkt) koelen. Alle woningen zijn aangesloten op een algemene installatie. Dit betekent dat je niet zelf een energieleverancier kunt kiezen voor warmte in je woning. Voordat je een huurovereenkomst tekent, ben je verplicht een leveringsovereenkomst met de warmteleverancier te sluiten.  

Op het dak komen zonnepanelen. De opbrengst van deze zonnepanelen gaat zoveel mogelijk naar de bewoners. De aanleg van een groene daktuin en voorzieningen voor waterberging zorgen verder voor een positieve biodiversiteit. Dit zorgt voor schone lucht, een goede kwaliteit van de bodem en de bestuiving van gewassen. 

Huurprijzen

De netto sociale huur is € 650,43 per maand. De netto huurprijs van de woningen in de middenhuur ligt tussen de € 1.030 en € 1.200 per maand. Bovenop de huurprijs komen nog servicekosten. Deze bedragen ongeveer € 70,- per maand. De verwarming en levering van warm water gaat via het bedrijf Vaanster. Houd rekening met een voorschotbedrag van ongeveer € 140 per maand.

Doelgroep

De appartementen zijn ruim en gelijkvloers. Hierdoor zijn ze geschikt voor een brede doelgroep. Van jonge gezinnen en starters tot senioren.

Voorrang

De middensegment woningen wijzen we toe via loting. Lees de spelregels van de loting.

Planning

We verwachten de appartementen, buurtruimte en supermarkt in het 2e kwartaal van 2024 op te leveren. We adverteren de sociale huurwoningen op DAK (voorheen Woningnet Eemvallei). De appartementen in het middensegment adverteren we op Ik zoek.

Impressies en foto's

Bovenaanzicht
Interesse

Interesse?

De sociale huur appartementen komen in maart 2024 op DAK. De middensegment huurappartementen adverteren we in maart 2024 op Ik zoek.

Heb je een vraag over de herontwikkeling van het Operaplein? Mail naar operaplein@de-alliantie.nl. Heb je vragen over de verhuur van de middensegmentwoningen? Deze kun je stellen via: vshnieuwbouw@de-alliantie.nl.

Informatiebrieven