Niet beschikbaar
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 18-6-2024

De Groene Bron

Betaalbaar wonen in het groen

Soest krijgt er 56 betaalbare huurwoningen bij. De woningen komen op de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat. Gelegen in het groen en heel centraal in Soest. In oktober 2022 startte de bouw van de woningen.

Project

Samen met de gemeente Soest werkten wij aan een plan voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf. Ook betrokken omwonenden en geïnteresseerden dachten mee. In verschillende werfsessies konden zij hun mening geven. De uitkomst van deze sessies presenteerden we in een openbare bijeenkomst. Daarna werd het definitieve plan aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming.

Beschikbaarheid

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dit project in Soest is daar een goed voorbeeld van.

De woningen

De Groene Bron biedt ruimte aan 56 betaalbare huurwoningen. Het gaat om 42 sociale huurappartementen, waarvan 22 met 2 kamers en 20 met 3 kamers. Daarnaast 7 sociale eengezinswoningen met 2 slaapkamers en 7 middeldure eengezinswoningen met 3 slaapkamers.

De woningen zijn gasloos en bijna energieneutraal. Ook krijgen alle woningen een warmtepomp en zonnepanelen.

Woningtypes

De groene bron_overzicht blokken

 

Woningtype Geschikt voor Prijs (richtlijn)

Blok 1: 3-kamer eengezinswoning van ongeveer 77 m². Woonkamer met keuken, 2 slaapkamers, eigen tuin. Eigen berging buiten op begane grond.

1-persoons of meerpersoons huishoudens

€ 850,-

Blok 2 en 3: 2-kamer appartement van ongeveer 45 m². Woonkamer met keuken, 1 slaapkamer, eigen balkon. Gezamenlijke fietsenstalling op begane grond.

1- tot 2-persoons huishoudens

€ 650,43

Blok 2 en 3: 3-kamer appartement van ongeveer 65 m². Woonkamer met keuken, 2 slaapkamers, eigen balkon. Eigen berging op begane grond.

1-persoons of meerpersoons huishoudens

€ 697,07

Blok 4: 4-kamer eengezinswoning van ongeveer 85 m². Woonkamer met keuken, 3 slaapkamers, eigen tuin. Eigen berging buiten op begane grond.

2-persoons of meerpersoons huishoudens

€ 1.123,13

 

Plattegrond

Rondleiding video's

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Kom binnen en kijk mee in de middensegment eengezinswoning in project De Groene Bron.

Doelgroep

Wij willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen doorstromen naar een woning die past bij hun woonwensen en levensfase.

De Groene Bron biedt woningen die geschikt zijn voor een brede doelgroep. Van starters en senioren tot gezinnen met kinderen.

Van Groot Naar Beter-regeling

Eind november 2023 was er een informatiebijeenkomst speciaal voor woningzoekenden die van een grote sociale huurwoning van 4- of meer kamers naar een kleinere woning wilden. Onze wooncoach legde alles uit over de voorrangsregeling 'Van Groot Naar Beter'. Meer informatie over de voorrangsregeling, kijk bij ‘Soest’.

Voorrang

  • 2-3 kamer woningen:
    De ‘Van Groot naar Beter’ voorrangsregeling is op een groot deel van deze woningen geldig. Een woningzoekende krijgt voorrang, als hij een woning met woonkamer en drie slaapkamers in de sociale huur achterlaat. Dit doen we in overleg met de gemeente Soest om doorstroming op de woningmarkt te stimuleren.
  • 2-kamerappartementen:
    Een aantal appartementen verloten we onder starters tot 28 jaar. Starters met binding aan Soest krijgen voorrang.
  • Middensegment huurwoningen:
    Gezinnen die een sociale huurwoning achterlaten en een binding hebben aan Soest krijgen voorrang.

2 2-kamerappartementen wijzen we toe aan statushouders, zoals afgesproken met de gemeente Soest vanuit de landelijke opgave.

Voor de andere woningen hebben bewoners met binding aan Soest of de regio Eemvallei voorrang.

Urgenten zijn uitgesloten van dit project.

Planning

De bouw van de woningen startte in oktober 2022. We verwachten de woningen begin 2024 op te leveren.

Impressies

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.
Interesse en contact

Interesse en contact

De sociale appartementen, eengezinswoningen en middensegment huurwoningen zijn eind november gepubliceerd op DAK (vroeger: Woningnet Eemvallei) en op de-alliantie.nl/ik-zoek. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd en zijn er geen woningen meer beschikbaar. De woningen leveren we naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 op. Dit moment kan nog wat afwijken.

Heb je vragen over het project? Mail naar degroenebron@de-alliantie.nl.

Informatiebrieven