Geen status
Nieuwbouw
Voorrang starters
Voorrang 55+
Laatst bijgewerkt 14-11-2023

Beverdam

Nieuwbouw in Hoevelaken

Aan de Beverdam in Hoevelaken gaan we 20 woningen slopen. Hiervoor in de plaats komen 36 nieuwe appartementen.  

Project

Aan de Beverdam 2 tot en met 40 komen nieuwe woningen. Dit betekent dat we de bestaande woningen gaan slopen. Hiervoor in de plaats komen 36 nieuwe appartementen. Samen met bewoners en omwonenden maakten we plannen voor een nieuwe buurt waar het prettig wonen is. In deze buurt is ook plek voor huidige bewoners die willen terugkeren.  

Haalbaarheid 

Eind 2020 spraken we persoonlijk met alle bewoners met een vast huurcontract. Dit gaf ons inzicht in de persoonlijke situatie en woonwensen. Samen met de gemeente Nijkerk keken we daarna naar de haalbaarheid van de sloop- en nieuwbouwplannen. Hierbij was er ook aandacht voor parkeeroplossingen. Inmiddels zijn de plannen gemaakt. De bewoners zijn over het algemeen positief over deze plannen. 

Een passend thuis voor iedereen 

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dankzij het project Beverdam voegen we 30 sociale en 6 middensegment huurwoningen toe aan onze woningvoorraad. Bovendien zijn de nieuwe appartementen duurzamer dan de bestaande woningen. 

Woningen

Op de Beverdam komt een gebouw met 36 appartementen verdeeld over 3 verdiepingen. In het gebouw komen 2- en 3-kamerappartementen. De 2-kamerappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 49 vierkante meter. De grootte van de 3-kamerappartementen ligt tussen de 63 en 70 vierkante meter. Bij het gebouw komen 43 parkeerplaatsen. Dit aantal komt overeen met de parkeernorm.  

Doelgroep

De appartementen zijn gelijkvloers, waardoor ze ideaal zijn voor senioren die geen trappen meer willen lopen. Daarnaast zijn de woning zeer geschikt voor starters en 1 of 2-persoonshuishoudens.  

Voorrang

Bewoners die al aan de Beverdam (nummers 2 tot en met 40) woonden, hebben voorrang op de nieuwe appartementen.  

Planning

  • 2021: We startten met de herhuisvesting van de bewoners.  
  • Juni 2022: We presenteerden een schetsontwerp aan de bewoners en omwonenden van de Beverdam. (Aan deze schetsen kun je geen rechten ontlenen.) 
  • Zomer 2023: De gemeente reageerde positief op de omgevingsvergunning. Het plan staat ter inzage op de website van de gemeente.   
  • Oktober 2023: We verwachten met de sloop te starten. 

Foto's en impressies

Artist impressie Beverdam
Schets Beverdam

Schetsontwerp

Er is een schetsontwerp gemaakt dat op 28 juni 2022 aan bewoners van de Beverdam en de omwonenden is gepresenteerd. Dit zijn de schetsen die tijdens de inloop zijn gepresenteerd. (Aan deze schetsen kunnen geen rechten worden ontleend.)

Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je een vraag over de Beverdam? Mail dan naar bewonersbegeleider Raymond van Harte, rvanharte@de-alliantie.nl of naar gebiedscoördinator Jose van der Horst, jovanderhorst@de-alliantie.nl.