Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

De Kreekvelden in Almere

Duurzame wijk in het groene Oosterwold

De Kreekvelden: het nieuwe wonen in Almere. Het project bestaat uit 349 duurzame woningen. Gebouwd in een groene omgeving waar kinderen onbezorgd kunnen spelen.

Project

De Kreekvelden in Oosterwold is een duurzame buurt, die omringd wordt door natuur. Het totale project bestaat uit 349 woningen: 102 vrije sectorwoningen van de Alliantie, 212 koopwoningen van Koopmans en 35 sociale huurwoningen van GoedeStede. Bijzonder is dat de vrije sector huurwoningen allemaal van hout zijn. De overige woningen zijn van traditionele betonbouw. De bouw vindt plaats in verschillende fases.

Duurzame buurt

Oosterwold is een groen gebied tussen Almere en Zeewolde. Een groene en duurzame leefomgeving staat hier voorop. De Kreekvelden is hier een goed voorbeeld van. Door de wijk stroomt een natuurlijke kreek en er is een stadsstrand. Aan het stadsstrand staat een buurthuis waar je eenvoudig contact legt met buurtbewoners. Verder komt er een gezamenlijke moestuin. De wijk is autoluw, zodat kinderen veilig samen buiten kunnen spelen.

Duurzaam wonen 

Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken zijn we onze woningen al aan het verduurzamen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen. De Kreekvelden is hiervan een goed voorbeeld. De vrije sectorhuurwoningen zijn bijvoorbeeld volledig van hout. Ze zijn voorzien van zonnepanelen en een individuele luchtwarmtepomp.  

Woningen

De Kreekvelden bestaat uit verschillende woningen. De Alliantie bouwt 102 vrije sector huurwoningen. Zowel 3- als 4-kamer eengezinswoningen.

3-kamer en 4-kamerwoningen

De vrije sector huurwoningen (zie blauwe kader in afbeelding) zijn allemaal eengezinswoningen van 2 lagen met een plat dak. Er komen 31 woningen met 2 slaapkamers. Deze woningen zijn ongeveer 64 m2. Daarnaast komen er 71 woningen met 3 slaapkamers. Deze woningen zijn ongeveer 96 m2. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats en tuin.

Duurzaam wonen

Alle vrije sector huurwoningen zijn van hout. Ze krijgen allemaal zonnepanelen en een individuele luchtwarmtepomp. Dit betekent dat alle woningen volledig elektrisch zijn. De 3-kamerwoningen krijgen 6 zonnepanelen. De 4-kamerwoningen krijgen 8 zonnepanelen. Het energielabel van de woningen is A+++.

Prijzen

De netto huurprijs van de woningen ligt tussen de € 980 en € 1.295 per maand (prijspeil 2024). In verband met het onderhoud van het landgoed en het buurthuis brengen we ook servicekosten in rekening. De servicekosten zijn per woning ongeveer € 95,- per maand.

Doelgroep

De vrije sector huurwoningen zijn geschikt voor kleine huishoudens, starters, doorstromers en senioren. Iedereen die graag in de natuur wil wonen en betrokken wil zijn bij zijn of haar woonomgeving woont perfect in De Kreekvelden.

Voorrang op woning

Huurders die van een sociale huurwoning willen verhuizen naar een vrije sector huurwoning krijgen voorrang. Dat geldt ook bij De Kreekvelden. Dus wil je verhuizen naar een vrije sector huurwoning en laat je een sociale huurwoning achter, dan krijg je voorrang.

Planning

De bouw van De Kreekvelden startte eind 2023. Fase 1 (blok G) wordt na de zomer van 2024 opgeleverd. Fase 2 (blok H) wordt eind 2024 opgeleverd.

De vrije sector huurwoningen adverteren we in het voorjaar van 2024 op Ik zoek.

Impressies en foto's

Bovenaanzicht van De Kreeklanden
Impressie woningen De Kreeklanden
De Kreekvelden Veld G
De Kreekvelden Veld H
Interesse en contact

Interesse en contact

We bieden de vrije sector huurwoningen aan op Ik zoek.
Heb je een vraag over of interesse in De Kreekvelden? Mail dan naar vshnieuwbouw@de-alliantie.nl.