Nieuws
9-1-2024

Tijdelijk Noodfonds Energie is open

Tijdelijk Noodfonds Energie

Goed nieuws: het Tijdelijk Noodfonds Energie is weer open. Vorig jaar hielp het Noodfonds bijna 100.000 huishoudens met het verlichten van de energiekosten. Ook in de winter van 2024 kun jij in aanmerking komen voor financiële steun. 

Hoe kun je hulp krijgen van het Tijdelijk Noodfonds Energie?

Het Noodfonds Energie geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening. Het Noodfonds kijkt naar hoe hoog jouw rekening voor gas, warmte en elektriciteit is. En naar de hoogte van jouw inkomen. Als het verschil te groot is, verlaagt jouw energieleverancier een deel van de energierekening voor 6 maanden. 

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Jouw huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.  
  • Jouw huishouden heeft zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen.  
  • Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van jouw huishouden.  
  • Jouw huishouden kan een bijdrage aanvragen voor de daaropvolgende 6 maanden.

Check of jij in aanmerking komt voor steun

Kom jij in aanmerking voor steun? Check dit op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Je kunt steun aanvragen tot uiterlijk eind maart 2024.