Zelf Aangebrachte Voorziening

Kan ik door (kleine) aanpassingen langer thuis blijven wonen?

Het is mogelijk dat er een moment komt waarop uw woning niet meer past bij uw behoefte. U wilt echter wel  zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ook als u ouder bent of een handicap heeft. Het is niet altijd nodig om te verhuizen. Kleine en grote aanpassingen in de woning kunnen ervoor zorgen  dat u prettig en zelfstandig kunt blijven wonen.

Kleine aanpassingen kunt u zelf (laten) aanbrengen in de woning. U hoeft daarvoor geen toestemming aan de Alliantie  te vragen. Kleine aanpassingen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een verhoogde toiletbril, het monteren van een douchezitje en het aanbrengen van handgrepen.

Grote aanpassingen
Als er grotere aanpassingen nodig zijn in uw woning, zoals het aanbrengen van een hellingbaan bij de voordeur of het plaatsen van een in hoogte aangepast keukenblok, kunt u contact opnemen met de afdeling WMO (= Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van uw gemeente. Als de gemeente de aanvraag goedkeurt, zal de gemeente de werkzaamheden uitvoeren of wordt vervolgens de Alliantie ingeschakeld om de werkzaamheden uit te voeren. Dit is afhankelijk van waar u woont.