Wooncoach

Wat is mijn wooncoach?

In het afgelopen jaar hebben de wooncoaches van Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie een groot aantal ouderen geholpen bij het vinden van een woning passend bij hun levensfase en woonwensen. Vanwege dit succes zetten de drie corporaties deze dienst voort.

Mijn Wooncoach is voor huurders van 65 jaar en ouder, huurders die in 2017 65 jaar worden, kunnen gebruik maken van gratis advies en begeleiding van een wooncoach. De wooncoach komt thuis op bezoek en een gesprek is gratis en altijd vrijblijvend. De wooncoach is werkzaam in Amersfoort, Eemnes, Huizen & Almere Haven.

Mijn Wooncoach blijkt een goede toevoeging in de dienstverlening aan oudere huurders. De wooncoaches bieden begeleiding in de inventarisatie van woonwensen en kijken naar een passende oplossing, zoals een verhuizing, als de woning niet meer past bij de levensfase van de bewoners.
Veel ouderen ervaren belemmeringen om hun verhuiswens om te zetten in een echte verhuizing. Ze zien vaak op tegen het vele regelwerk dat hiermee gepaard gaat en ontzorging is dan van groot belang.

Doorstroming 
Mijn Wooncoach draagt positief bij aan de dynamiek op de Amersfoortse woningmarkt.
Als een 65-plusser ervoor kiest te verhuizen, komt er een woning vrij voor een gezin. Dit gezin laat een woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Op deze manier maken ook jongeren en starters meer kans.