Woning zoeken

Ik heb een koopwoning. Kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

Almere
U mag in Almere en Zeewolde alleen een sociale huurwoning huren als u uw koopwoning heeft verkocht. Het is niet toegestaan om een koopwoning en een sociale huurwoning te hebben. Staat uw woning nog te koop of is er een achterblijvende partner? Dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden.

Amersfoort
In Amersfoort is het niet toegestaan om een koopwoning en een sociale huurwoning te hebben. De huurder moet zijn hoofdverblijf in de huurwoning hebben. Ook moet hij bij de gemeente op dat adres ingeschreven staan.

Let op:
Amersfoort heeft een woonfraudeconvenant. Indien huurders niet op hun adres ingeschreven, worden zij actief gesignaleerd. Dit betekent dat huurders die niet op hun adres ingeschreven staan bij de gemeente, door medewerkers woonfraude onderzocht worden.

Amsterdam
Als u voor het huren van de sociale huurwoning uw woonduur van uw koopwoning verzilverd, dan moet uw koopwoning binnen 6 maanden wordt verkocht. U dient aan te tonen dat de woning te koop is aangeboden door middel van een makelaarsverklaring. U ondertekent tegelijk met het huurcontract een huuropzegging. In de huurovereenkomst staat een ontbindende voorwaarde. Als de woning niet binnen 12 maanden wordt verkocht dan is de huuropzegging van kracht.

Gooi en Vechtstreek
In deze regio mag u een sociale huurwoning huren, mits kan worden aangetoond dat u de intentie heeft de huidige koopwoning te verkopen.