Water en cv

Wat kan ik doen aan bruin water?

Wat is bruin water?
Deeltjes in het grondwater geven water een bruine kleur. Deze worden eruit gefilterd tijdens het zuiveren van het grondwater tot drinkwater, maar een klein deel zet zich af in de leidingen. Onder normale omstandigheden merkt u hier niets van. 

Wanneer gebeurt het?
Veranderingen in de snelheid of richting van het water kunnen bruin water veroorzaken. Bijvoorbeeld door onderhoud- en reinigingswerkzaamheden, of onverwachte waterdruk. Een andere oorzaak voor bruin water is een leidingbreuk.

Wat kunt u doen?
Draai de kraan dicht als het water bruin is, en open na een paar uur de kraan die het dichtst bij uw watermeter in de buurt zit. Meestal is dat in de keuken of toilet. Laat het water 10 minuten flink doorstromen totdat de bruine kleur verdwenen is. Is het probleem niet verholpen, herhaal deze procedure dan na een uur nogmaals. Neem contact met ons op als het bruine water niet verdwijnt. 

Vlekken in wasgoed
Heeft u door het bruine water vlekken in uw wasgoed? Houdt de was nat, en was deze met een biologisch voorwasmiddel zoals Biotex. Was de kleding direct nog een keer als de vlekken er nog niet uit zijn.