Vrije sector huur

Wat zijn de voorwaarden en inkomenseisen voor een woning in de vrije sector?

De Alliantie heeft veel vrije sector huurwoningen. U vindt de woningen op benopzoek.nl. We hanteren geen wachtlijst, dus u kunt direct reageren op de woning die u aanspreekt. De voorwaarden waaraan u moet voldoen staan bij de woningadvertentie vermeld. Als er meerdere kandidaten zijn die aan de voorwaarden voldoen, kijken we allereerst of er voorrangskandidaten zijn. Zo niet, dan wijzen wij de woning toe aan de persoon die als eerste gereageerd heeft.

De Alliantie geeft bij de verhuur van vrije sectorwoningen voorrang aan huurders van de Alliantie die een sociale huurwoning achterlaten. Bij de verhuur van vrije sectorhuurwoningen in het middensegment geven we voorrang aan huishoudens met een middeninkomen.

Inkomenseisen

  • Het bruto jaarinkomen is minimaal 45 keer de maandhuur (vakantiegeld en toeslagen bij het inkomen meegerekend, servicekosten niet bij de huurprijs opgeteld)
  • De inkomenseis geldt voor alle vrije sectorhuurwoningen (midden- en duurder segment).
  • De inkomenseis geldt zowel voor één als tweeverdieners (en is ook onafhankelijk van de huishoudgrootte).
  • Bij elke regio gaan we gelijk om met eigen vermogen en schulden van huurders; richtlijnen hierover worden vermeld op benopzoek.nl.

Voorrangsregeling
Kandidaten die een sociale huurwoning van de Alliantie achterlaten, krijgen voorrang op overige kandidaten. Zijn er meer huurders die reageren? De huurder met de langste woonduur komt het hoogst op de lijst. Als woonduur geldt de periode sinds datum van afsluiten van de huurovereenkomst voor de achter te laten woning.

Ook geeft de Alliantie woningzoekenden met een jaarinkomen van tussen de € 34.000,- en € 45.000,- voorrang op de vrijesectorhuurwoningen met een huurprijs tussen de € 700,- en € 950,-.