We werken anders tijdens corona

Hoe gaat de Alliantie om met corona? Hoe gaat de Alliantie om met corona?

Ook in Nederland worden mensen ziek door het coronavirus. Daarom blijven we zoveel mogelijk thuis en vermijden contact. Alle informatie over corona kan best veel en complex zijn. Een simpele uitleg zie je hier

Balies gesloten
Om elk risico op verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn onze balies voorlopig gesloten. Dit betekent dat de Alliantie alleen online en telefonisch bereikbaar is.

We werken veilig
Onze medewerkers en partners werken volgens de regels van het RIVM, voor jouw en onze veiligheid.

Al onze contactgegevens vind je op: https://www.de-alliantie.nl/contact/. Of chat direct met een medewerker.

 

Wat als ik nu mijn huur opzeg? Wat als ik nu mijn huur opzeg?

Door het coronavirus lopen sommige dingen anders dan normaal. Als je nu je huurcontract opzegt, maken wij een belafspraak. We bespreken dan met je hoe je de woning moet achterlaten. 

Let op: normaal geef je je sleutels af op ons kantoor als je je woning hebt opgezegd. Dat kan nu niet, onze balies zijn dicht. Stop daarom je sleutels in een envelop, en schrijf daar het adres op van het huis waaruit je weggaat. Doe de envelop in de brievenbus van het regiokantoor.

Een medewerker van de Alliantie controleert de woning. We kijken of je de woning hebt achtergelaten zoals we aan de telefoon hebben afgesproken. Er komen pas nieuwe (mogelijke) huurders kijken naar de woning nadat je de sleutels hebt ingeleverd. Je kan daarom in deze periode geen spullen laten overnemen. Je moet de woning leeg opleveren.  

Heb je vragen? Stel ze via chat aan een van onze medewerkers.

 

Hoe gaan jullie om met afspraken bij iemand thuis? Hoe gaan jullie om met afspraken bij iemand thuis?

Door het coronavirus werken we anders. Onze medewerkers en partners werken volgens de regels van het RIVM en het protocol ‘Veilig samen doorwerken’, voor jouw en onze veiligheid. Als we met elkaar in een woning zijn, bijvoorbeeld voor een reparatie of bezichtiging, doen we dat ook veilig:

 • We vragen voor we langskomen of je gezond bent. Aan de deur wordt dit nog een keer aan je gevraagd. Krijgt je klachten net voordat langskomen? Bel ons op 088 00 232 00. Je kan de afspraak tot 48 uur van tevoren ook zelf verzetten of afzeggen in Mijn Alliantie;
 • We houden 1,5 meter afstand;
 • Als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, dragen medewerkers en huurders een mondkapje. Onze medewerkers hebben deze bij zich, als je er geen hebt;
 • Tijdens de reparatie wacht je in een andere ruimte;
 • Als het gaat om een bezichtiging van een woning kom je alleen (of samen met de medeaanvrager) naar de woning;
 • Soms komen we bij je langs en vinden het dan toch niet veilig genoeg. We maken dan een nieuwe afspraak.

Bezichtiging
Contracten en bezichtigingen gaan door als dat kan. De medewerkers volgen speciale richtlijnen. Bij groepsbezichtigingen laten ze bijvoorbeeld steeds één kandidaat per keer naar binnen gaan.

Let op: vanwege corona doen we voorlopig geen keukeninspecties, en voeren we één reparatie uit per huis.

Heb je vragen? Stel ze via chat aan onze medewerkers.

 

 

 

Wat als er iets stuk is in mijn huis? Wat als er iets stuk is in mijn huis?

Wij doen ons best om je zo goed mogelijk te helpen. Sinds maart werken wij volgens het ‘Protocol veilig samen doorwerken’. We volgen de regels van het RIVM. Dit zijn de belangrijkste veranderingen zolang we te maken hebben met corona:

 • We trekken meer tijd uit voor elke reparatie;
 • We voeren 1 reparatie uit per afspraak, zodat we niet te lang bij je binnen zijn. Dat is voor onze en jouw veiligheid. Als je meerdere reparatie-aanvragen hebt, kijken we per melding of we daarvoor een afspraak kunnen maken;
 • Wij plannen zelf de afspraken in, zodat we alle contactmomenten elke dag zo veilig mogelijk kunnen indelen. Dat betekent dat je nu niet zelf een melding of afspraak kan maken in Mijn Alliantie;
 • We voeren tijdelijk geen keukeninspecties uit.


Bekijk als er een afspraak is gepland, welke regels we volgen en wat we aan jou vragen als we bij je thuiskomen.  

Heb je vragen? Stel ze via chat aan een van onze medewerkers.

 

 

Gaat het werk aan mijn woning door? Gaat het werk aan mijn woning door?

We zijn altijd bezig met het verbeteren en verduurzamen van onze woningen. Ook tijdens de coronacrisis gaat dit werk meestal door. We letten natuurlijk op jouw en onze veiligheid. Daarvoor hebben we regels voor hoe we nu werken, en wat we verwachten van onze huurders. 

Wij werken samen met specialisten die de regels volgen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De vakmannen die aan het werk zijn hebben geen griepklachten. Daar kun je op vertrouwen. Ook houden zij zich aan de afspraken, zoals handen wassen.

Als je zelf ziek bent, kunnen de werkzaamheden niet doorgaan. Wil je liever geen mensen in de woning omdat je je zorgen maakt? Neem dan even contact op, dan bespreken we wat mogelijk is.

Let op: de aannemer is je eerste contactpersoon. Heb je tijdens de werkzaamheden een vraag? Stel die dan aan de uitvoerder die bij je aan het werk is of bel het bedrijf. Kan de aannemer je vraag niet beantwoorden, neem dan contact met ons op.

Meer over de regels voor de bouwsector lees je op website bouwend Nederland. 

 

Wat kan ik zelf online regelen? Wat kan ik zelf online regelen?

Heb je al een Mijn Alliantie-account? Een profiel is zo gemaakt. Mijn Alliantie kan je gebruiken op je computer of via de app. Als je bent ingelogd kan je:

 • Betalingen inzien;
 • Gegevens wijzigen;
 • Huur en huurbetalingen bekijken;
 • Betalen via iDEAL; 
 • Een betalingsregeling treffen;
 • Instructiefilmpjes van kleine reparaties bekijken.


Vragen? Stel ze via chat aam een van onze medewerkers.