Hoe onderhoud ik mijn mechanische ventilatie? Hoe onderhoud ik mijn mechanische ventilatie?

Mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van gebruikte lucht. Veel gerenoveerde woningen en nieuwbouwwoningen hebben mechanische ventilatie.

De openingen van de mechanische ventilatie bevinden zich meestal in de keuken, toilet en douche. U moet deze af en toe reinigen met een doekje en een schoonmaakmiddel.

Zit er stof en viezigheid in het ventilatiekanaal? Dit is eenvoudig schoon te maken:


Hoe ventileer ik mijn woning? Hoe ventileer ik mijn woning?

Vochtproblemen - zoals beslagen ruiten, plekken op het plafond en zelfs schimmel - komen in nieuwe en oude woningen voor. Ze ontstaan van buitenaf maar ook door dagelijkse bezigheden zoals koken, wassen en douchen. Ventilatie van uw woning zorgt ervoor dat het vocht uw huis uit kan. U leest meer over ventilatie in de brochure over ventileren

Nieuwbouwhuizen zijn erg goed geïsoleerd. Vocht moet wel de woning uit kunnen, dat is noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Goed ventileren is dus belangrijk. Dan blijft u gezond en blijven uw energiekosten laag:

Hoe voorkom ik schimmel? Hoe voorkom ik schimmel?

Ventileren is goed voor uw gezondheid. Voldoende frisse lucht in huis zorgt ervoor dat vochtige lucht en vuile stoffen weg kunnen. Op die manier voorkomt u schimmel in huis. Lees er meer over in de flyer of bekijk waarom ventileren en stoken belangrijk is en wat u zelf kunt doen: