Urgentie

Wanneer kom ik in aanmerking voor een urgentie? En is er naast urgentie nog een mogelijkheid om sneller aan woonruimte te komen?

Indien u op zoek bent naar een sociale huurwoning en uw inkomen lager is dan € 39.874,-, komt u eventueel in aanmerking voor urgentie. Andere mogelijkheden om sneller aan een woning te komen zijn:

  • Vrije sectorhuur (de huurprijzen van deze woningen zijn echter wel hoger dan van sociale huurwoningen)
  • Woningruil
  • Koopwoning


U kunt zelf zoeken naar vrije sector huur en koopwoningen via bijvoorbeeld de website van Woningnet of Funda. Daarnaast is er de website BenOpZoek. Hier biedt de Alliantie woningen op aan.

Almere
Om in Almere in aanmerking te kunnen komen voor urgentie, moet u ingeschreven staan bij WoningNet. Urgentie wordt alleen verstrekt als er sprake is van een ‘aantoonbaar levensbedreigende’ situatie. Voor meer info ga naar de site www.hetvierdehuis.nl

Amersfoort
Voor een urgentie aanvraag kunt u telefonisch contact met de Klantenservice opnemen. Indien mogelijk maken wij een afspraak voor een intake met u. Neemt u eerst de voorwaarden in de toelichting door:


Amsterdam
In Amsterdam worden urgenties zeer beperkt afgegeven. Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Amsterdam.

Gooi en Vechtstreek
Voorwaarden Urgentie:

In Gooi en Vechtstreek is er een regionale urgentie commissie actief. Lees meer over deze commissie

Ook kunt u in de Gooi en Vechtstreek gebruik maken van de spoedzoekregeling. Meer informatie hierover vindt u op de website van Woningnet.