Veelgestelde vragen

Serviceabonnement

Hoe sluit ik een Serviceabonnement af? Hoe sluit ik een Serviceabonnement af?

Als u een Serviceabonnement wilt afsluiten, gebruik dan het aanmeldformulier Serviceabonnement. Vul het in, en stuur het ingevulde aanmeldingsformulier naar ons via het contactformulier.

Als u het abonnement afsluit, gaat u akkoord met de leveringsvoorwaarden Serviceabonnement. In de leveringsvoorwaarden worden de rechten en plichten vastgelegd voor het serviceabonnement, voor zowel u als de Alliantie. 

Hoe zeg ik het Serviceabonnement op? Hoe zeg ik het Serviceabonnement op?

U kunt het Serviceabonnement opzeggen als u:

 • Een jaar geleden (of langer) het abonnement heeft afgesloten;
 • Als het maandelijkse bedrag verandert.

Opzeggen gaat via het contactformulier.

Kan elke huurder een Serviceabonnement afsluiten? Kan elke huurder een Serviceabonnement afsluiten?

Als u bij ons huurt, kunt u meestal een Serviceabonnement afsluiten. Ook als u een kamer huurt of in een zorginstelling of woongroep woont. Er zijn een paar situaties:

 • U huurt een kamer en deelt een keuken of badkamer met anderen: iedereen kan voor zichzelf een Serviceabonnement afsluiten, alleen diegene met een Serviceabonnement kan bellen voor reparaties.
 • U woont in een groepswoning of woongroep met één huurcontract. De woongroep kan dan samen één Serviceabonnement afsluiten. 
 • U woont in een groepswoning of woongroep waar elke huurder een eigen huurovereenkomst heeft. Elke bewoner kan een Serviceabonnement afsluiten. Er worden ook werkzaamheden uitgevoerd aan de gemeenschappelijke ruimten.
 • U woont in een groepswoning of woongroep met een groepsruimte. Voor de groepswoning kan een Serviceabonnement worden afgesloten. Alle bewoners kunnen bellen om reparaties door te geven.
 • U woont in een zorgwoning of een zorgcomplex en heeft geen contract met de Alliantie. De zorginstelling kan een Serviceabonnement afsluiten voor de woning. 
 • U woont in een zorgwoning of een zorgcomplex en heeft zelf een eigen huurcontract met de Alliantie. U kunt een Serviceabonnement afsluiten, die geldt dan alleen voor uw eigen woning.
 • U woont in een woning die via een zorginstelling aan u wordt verhuurd: kunt een Serviceabonnement afsluiten.

  Geef bij het aanvragen van een serviceabonnement aan wat uw situatie is.
Wat is een Serviceabonnement? Wat is een Serviceabonnement?

Als er iets stuk of verouderd is in uw sociale huurwoning, repareert de Alliantie dat vaak. Soms moet u dit zelf doen. 

Veel van wat u zelf moet repareren en onderhouden, kunt u óók door ons laten doen, zodat u dat zelf niet hoeft te regelen. Voor 5,55 euro per maand (inclusief BTW) sluit u een Serviceabonnement af. De Alliantie voert dan veel reparaties en onderhoud uit die u anders zelf had moeten doen. In dit overzicht  ziet u een aantal voorbeelden daarvan.

Het abonnement zorgt er ook voor dat u niet ineens voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Het bedrag wordt maandelijks met uw huur afgeschreven.