Serviceabonnement

Kan ik als bewoner van een kamer, een zorgwoning, een woning via een zorginstelling of een groepswoning een serviceabonnement afsluiten?

Ja, dat kan. Het hangt wel van de situatie af of u er zelf een moet afsluiten of samen met uw medebewoners. De volgende situaties kunnen zich voordoen:

  • U woont in een kamer en deelt keuken, badkamer met anderen: huurders kunnen ieder voor zich een serviceabonnement afsluiten voor het gewone tarief voor de hele woning. De kosten kunnen niet gedeeld worden zoals de servicekosten. Alleen diegene met een serviceabonnement, kan bellen voor reparaties.
  • U woont in een groepswoning of woongroep waar één huurcontract is afgesloten voor de hele woongroep. De woongroep kan één serviceabonnement afsluiten tegen het normale tarief.
  • U woont in een groepswoning of woongroep waar een individuele huurovereenkomst per huurder van de woongroep is. Iedere huurder kan een serviceabonnement nemen tegen het normale tarief. Er worden dan ook werkzaamheden uitgevoerd aan de gemeenschappelijke ruimten.
  • U woont in een groepswoning of woongroep met een groepsruimte. Voor de groepswoning kan een serviceabonnement worden afgesloten tegen het normale tarief. Alle bewoners kunnen bellen om reparaties door te geven.
  • U woont in een zorgwoning of een zorgcomplex en u heeft geen contract met de Alliantie. De zorginstelling kan een serviceabonnement afsluiten voor de woning. Het tarief wordt als volgt berekend: de helft van het normale tarief per wooneenheid en per gemeenschappelijke ruimte.
  • U woont in een zorgwoning of een zorgcomplex en heeft een individueel huurcontract met de Alliantie. De huurder kan een serviceabonnement afsluiten tegen het normale tarief. Het serviceabonnement geldt dan alleen voor de individuele woning.
  • U woont in een woning die via een zorginstelling aan u wordt verhuurd. De huurder kan een serviceabonnement afsluiten tegen het normale tarief.

    We verzoeken u vriendelijk om op het antwoordformulier bij het aanvragen van een serviceabonnement aan te geven welke situatie voor u van toepassing is.