Huur

Wat zijn de huurvoorwaarden?

U gaat een huurcontract tekenen of heeft een huurcontract getekend met de Alliantie. Deze overeenkomst is de officiële versie van de afspraken tussen u en de Alliantie, zoals de afspraak dat u tegen betaling gebruik maakt van een van onze woningen U hebt zowel rechten als plichten. In de huurovereenkomst kunt u lezen welke algemene huurvoorwaarden voor u gelden:

De belangrijkste voorwaarden:

 • U betaalt de huur vooruit
  U betaalt huur vanaf het moment dat de huurovereenkomst ingaat. De huur moet altijd vóór de eerste van de maand binnen zijn bij de Alliantie. U kiest zelf een betalingswijze. De huur is als volgt opgebouwd:
  • Netto huur: de huur die u betaalt voor alleen de woning, ook wel kale huur genoemd;
  • Servicekosten: kosten voor onderhoud, water, stroom, gemeenschappelijke ruimtes e.d.
   De bruto huur is de netto huur plus de servicekosten. De rekenhuur is het deel van de totale huur dat in aanmerking komt voor huurtoeslag (netto huur plus een deel van de servicekosten).
 • U laat uw huis in oorspronkelijke staat achter
  Als u in een woning van ons gaat wonen, voert een woonadviseur van de Alliantie een opname uit waarin de staat van de woning is beschreven. Wanneer u verhuist, moet de woning aan die beschrijving voldoen. Soms zijn veranderingen aan uw woning toegestaan. De opleveringsstaat wordt door u en de Alliantie ondertekend en aan uw huurovereenkomst toegevoegd.
 • U bewoont zelf uw woning 
  U mag uw woning niet leeg laten staan of verhuren aan iemand anders. Dat zien wij als onderhuur en valt onder woonfraude. Onder bepaalde voorwaarden is huisbewaring wel toegestaan.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor de binnenkant van uw woning
  De Alliantie is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de buitenkant van uw woning en u voor het onderhoud binnen. De Alliantie heeft het glas van alle buitenramen, en de buitenkant van de gebouwen verzekerd (opstalverzekering). U bent zelf verantwoordelijk voor uw inboedel: al uw eigen spullen. Wij raden u aan een inboedelverzekering af te sluiten en een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid.
 • U bent verantwoordelijk voor uw huis
  U mag uw huis niet gebruiken voor activiteiten die strafbaar zijn. Dat valt onder woonfraude.
 • Voorwaarden zonnepanelen
  De Alliantie levert zonnepanelen aan haar huurders, hierover zijn afspraken gemaakt. Bekijk de voorwaarden voor het gebruik van zonnepanelen.

Heeft u vragen over de huurvoorwaarden of huurovereenkomst? Stel uw vraag via het contactformulier.