Een woning vinden

Welke gegevens moet ik aanleveren als kandidaat-huurder?

Wanneer u kandidaat bent voor een woning, krijgt u een e-mail waarin staat wat u wanneer en waar moet inleveren. We hebben een aantal gegevens van u nodig:

 • Een historisch uittreksel Basis Registratie Personen (BRP)
  Dit is een document van de gemeente waar u staat ingeschreven met alle personen uit uw huishouden. Het mag niet ouder zijn dan drie maanden. Let op: als u uw historisch BRP online opvraagt bij de gemeente, moet u in het aantekenveld aangeven dat het een uittreksel voor een woningcorporatie is. Bij een incomplete BRP kunnen we besluiten de woning niet aan u toe te wijzen.
  Let op: als u binnen Amsterdam verhuist heeft u geen uittreksel nodig.

INTERN: Een BRP moet worden overhandigd zodat de Medewerker Wonen de gezinssamenstelling kan toetsen.

 • Inkomensverklaring
  De meest recente inkomensverklaring van u en uw eventuele partner of huisgenoten. Voor meeverhuizende kinderen hoeft dit niet. Een inkomensverklaring vraagt u op bij de Belastingdienst. Wij accepteren alleen het originele digitale bestand dat de Belastingdienst u heeft gestuurd. 
 • Verhuurdersverklaring
  Een verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder, niet ouder dan 3 maanden.Regio Almere: In dit document kunt u lezen welke documenten wij van u nodig hebben als u een voorlopige aanbieding voor een woning in de regio Almere heeft ontvangen.

U hoeft geen huisvestingsvergunning te regelen. In Amsterdam regelt de Alliantie de huisvestingsvergunning bij het afsluiten van een nieuw huurcontract. In Almere en de Gooi en Vechtstreek is een huisvestingsvergunning niet nodig.