Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. De panelen wekken namelijk elektriciteit op zonder CO2-uitstoot. Ook wij leggen zonnepanelen op onze daken. Hier zijn we in 2017 mee gestart. Inmiddels ligt een kwart van onze daken al vol. En we gaan door met het plaatsen van zonnepanelen. Je leest er hier meer over.

Waarom zonnepanelen?

Wij verduurzamen onze woningen. Dat is niet alleen fijn voor jou als huurder, maar ook goed voor het milieu. De voordelen? Comfortabele woningen die zuiniger omgaan met energie en een lagere energierekening. Een van de dingen die we doen is het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen wekken op een milieuvriendelijke manier stroom op via de zon. Zo gaan de totale maandelijkse woonlasten omlaag.

Wat kosten zonnepanelen?

Als je van ons een aanbieding krijgt voor zonnepanelen, dan is dit meestal voor 6 of 9 stuks. In zo’n aanbieding staat hoeveel de zonnepanelen per maand kosten. De kosten betaal je via de servicekosten.

Wat levert het op?

Wat het oplevert hangt af van het aantal zonnepanelen, zonuren en wat je verbruikt. Ga je zuinig om met energie? De kans is groot dat het dan nog meer voordeel oplevert. Je vaste maandelijkse energiekosten worden in ieder geval niet hoger. Het voordeel loopt met 6 panelen vaak wel op tot € 150 per jaar.

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.
Ik kan elke dag bijhouden hoeveel de zonnepanelen opleveren en hoeveel ik heb verbruikt.

Wist je dat...

… op maar liefst 21.776 van onze woningen al zonnepanelen liggen?
...we in 2022 op 1.938 woningen 10.500 zonnepanelen hebben gelegd?
...we in totaal al bijna 117.386 zonnepanelen hebben geplaatst?
...er al 192.500 m2 dak vol ligt met zonnepanelen?
...dit vergelijkbaar is met 38,5 voetbalvelden?

Moeder en kindjes door de straat

Planning

Veel van onze woningen hebben al zonnepanelen en we gaan door met plaatsen! De komende 2 jaar onderzoeken we de daken van maar liefst 19.000 woningen, flatgebouwen en appartementen of ze geschikt zijn. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag geregeld. Maar we maken vaart.

Heb jij nog geen zonnepanelen?
We begrijpen goed als jij ze wil. Je kunt je hiervoor niet zelf aanmelden. Maar we zijn inmiddels gestart met het onderzoeken van de daken van onze woningen. We bieden de zonnepanelen in delen aan. Als we jouw woning hebben bekeken en je dak is geschikt? Dan ontvang je bericht. De planning hiervoor is nog niet bekend.

Zonnepanelen VVE

Ook bij een huis van een VvE (Vereniging van Eigenaars) willen we graag zonnepanelen leggen! De eigenaren moeten hier wel samen achter staan. Het dakoppervlak is vaak te klein om zonne-energie op te wekken voor één huishouden, omdat er meerdere eigenaren in het gebouw wonen. Daarom kijken we bij een VvE ook naar het gezamenlijk opwekken van stroom. Wil je hierover meer weten? Neem contact op met je gebiedscoördinator.

Mag ik zelf zonnepanelen plaatsen?

Wij geven geen toestemming voor aanpassingen aan het dak. Een aanvraag voor zonnepanelen indienen bij ons, heeft dus helaas niet zoveel nut. Weten wat je zelf aan je woning mag aanpassen en wat wij doen?

Saldering

Door de salderingsregeling is zonnestroom extra voordelig. Op de jaarafrekening van elektriciteit wordt de stroom die je hebt opgewekt afgetrokken van de verbruikte elektriciteit. Dit heet salderen. De overheid bouwt deze regeling af vanaf 1 januari 2025. Volgens het plan mag je vanaf 2025 elk jaar iets minder salderen. Vanaf 2031 kan je niets meer salderen.

Wij willen dat je financieel voordeel hebt van zonnepanelen. Verandert de regeling en heb je daardoor geen financieel voordeel meer van de zonnepanelen? Dan zorgen wij voor een aangepaste regeling. Wij overleggen hierover met de overkoepelende huurdersorganisatie."

Goed om te weten!

Wanneer plaatsen wij (nog) geen zonnepanelen?

  • de woning wordt op termijn gesloopt
  • de woning krijgt binnen 5 jaar een nieuw dak