Woningruil aanvragen als je nieuwe woning van de Alliantie is

Lees eerst wat de regels zijn voor woningruil, zodat je weet of het zin heeft om aan te vragen.

Let op! De woonkamer telt mee voor het aantal kamers

Icon/Nav/Kruisje/Blue Toevoegen
Icon/Nav/Kruisje/Blue Toevoegen

Maximale bestandsgrootte per bestand:

Voor de beoordeling van je aanvraag hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

Met een inkomensverklaring kijken we of je genoeg verdient voor de woning. We hebben de meest recente inkomensverklaring nodig van jou, je partner en huisgenoten - als die er zijn. Van kinderen hoef je dit niet mee te sturen. Je vraagt een papieren exemplaar aan bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543. Maak rechtsboven op dit document het BSN onleesbaar. Je kan je inkomensverklaring ook downloaden via de website van de Belastingdienst.

Let op: we accepteren alleen het originele pdf-document. Geen prints, schermprints of foto’s.

Upload document

Een verhuurdersverklaring van ‘correct huurderschap’ bewijst dat je een goede huurder bent. Je vraagt dit aan bij de verhuurder waar je nu je huis huurt. Hierop staat de handtekening en stempel van de verhuurder. Als je een woning huurt van de Alliantie hoef je dit niet toe te voegen.

Upload document

Op een uittreksel de basisregistratie personen staat waaruit het gezin bestaat, wat de burgerlijke staat is, waar je eerder hebt gewoond, en wanneer je bent gaan wonen waar je nu woont. Ook van alle meeverhuizende personen staan de gegevens op dit document. Je vraagt dit aan bij van je gemeente. Het mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als je binnen Amsterdam woont en ruilt, dan hoef je dit document niet toe te voegen.

Upload document