Doucheplaat

Handige informatie & tips

Je hebt de energiebesparende doucheplaat in huis. Je bent dus lekker duurzaam bezig. En je hebt vast al gemerkt dat je energiekosten omlaag gingen. Maar met het gebruik, heb je misschien ook wat vragen. Je vindt hier alle antwoorden op je vragen over de doucheplaat.

Schoonmaken van de doucheplaat

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Zo doe je dat

De doucheplaat wordt na een tijdje vuil. Daarom maak je de plaat regelmatig schoon, van binnen en buiten. Bekijk de video of lees in de handleiding hoe je dit doet.

 

Vraag & antwoord

Vraag Antwoord
Hoe maak ik de doucheplaat schoon? In deze video zie je hoe je de doucheplaat schoonmaakt. Of lees de handleiding.
Kan ik de doucheplaat makkelijk even aan de kant of rechtop zetten? Dat kan zeker. In deze video (bij 50 sec.) zie je hoe je dit doet.
Kan ik de bovenplaat eraf tillen om schoon te maken? Dat kan. Maar let op dat je de plaat voorzichtig terug plaatst. Plaats je de bovenplaat niet goed terug, dan kan er een scheur ontstaan als je er weer op gaat staan. Als je de bovenplaat terug plaatst, moet je een klik horen. Hoor je geen klik, controleer dan of de plaat goed zit (niet verkeerd om). Probeer het opnieuw tot je een klik hoort.
Hoeveel gewicht kan de doucheplaat dragen? De doucheplaat kan maximaal 200 kg dragen.
Wat moet ik doen als de doucheplaat niet goed werkt? Tot 6 weken na plaatsing kan je al je vragen stellen aan de installateur van de doucheplaat: Coen Hagedoorn of Aalberts. Heb je daarna problemen? Maak dan een afspraak met een monteur via Mijn Alliantie of neem contact met ons op. We komen dan langs om te kijken wat er aan de hand is.
Hoeveel bespaar ik met de doucheplaat? Hoeveel je bespaart hangt af van een paar dingen:  
  • Hoe lang en hoe vaak je doucht
  • Met hoeveel mensen je in huis woont  
  • De prijs die je betaalt voor gas/warmte  
Bereken zelf hoeveel je kan besparen. Er zijn geen meters in de doucheplaat waarmee je de besparing direct kan aflezen.
Tip: Douche niet langer dan voor je de doucheplaat gebruikte. Dan is je besparing namelijk minder hoog.
Wat kost de doucheplaat? Je betaalt € 3,95 per maand voor de doucheplaat. Deze betaal je via je servicekosten. Je hebt geen aanschafkosten en plaatsing is gratis.
Wat moet ik doen als ik de doucheplaat niet meer wil gebruiken binnen 30 dagen na plaatsing? In de overeenkomst hebben we een bedenktermijn van 30 dagen afgesproken. Heb je de doucheplaat korter dan de 30 dagen bedenktermijn en wil je er toch geen gebruik van maken? Dan kan je de overeenkomst stoppen. Stuur dan een e-mail of vul het contactformulier op onze website in. Coen Hagedoorn of Aalberts komt de doucheplaat dan bij je ophalen, je betaalt hier geen geld voor.
Wat moet ik doen als ik de doucheplaat niet meer wil gebruiken langer dan 30 dagen na plaatsing? Heb je de doucheplaat langer dan 30 dagen in huis? Dan zijn de kosten om de doucheplaat weg te halen voor jou als huurder. Neem hiervoor contact met ons op.
Waar vind ik de algemene voorwaarden? De algemene voorwaarden vind je hier.
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons een e-mail en stel je vraag.