Een aanpassing

voor mijn woning

Wil je iets aanpassen aan je woning? Vraag het hier aan.

1. Aanpassing woning
2. Je gegevens

Aanpassing woning

Velden met * zijn verplicht


Type aanpassing

 • We geven geen toestemming voor:
  het vervangen van een bad, wandtegels, vloertegels of het aanpassen van de afvoer in de vloer. Je kunt de aanvraag afronden en het formulier versturen, maar dat heeft geen zin.
 • We geven wel toestemming voor:
  het plaatsen van een douchecabine, spiegel, toilet of wasmachine aansluiting. Let op: de Alliantie is niet verantwoordelijk voor aanpassingen die een bewoner zelf doet of laat doen. Bij verhuizing krijg je geen geld van ons voor de aanpassingen.
 • Afvoer in de vloer, vloertegels, wandtegels
  We geven geen toestemming voor het aanpassen van een afvoer in de vloer, vloertegels, of wandtegels. Je kunt de aanvraag afmaken en het formulier verzenden, maar dat heeft geen zin.
 • Aanpassing van afzuiginstallatie
  We geven toestemming voor het plaatsen van een afzuiginstallatie zonder motor. Een afzuiginstallatie met motor mag ook, op voorwaarde dat je deze niet aansluit op het bestaande afvoerkanaal.
 • Keuken slijtage
  Als de keuken echt versleten is, dan vervangen wij deze voor een nieuwe keuken. We beoordelen eerst zelf de keuken. Daarvoor nemen we contact met je op. 
 • Vervangen keuken
  We geven toestemming voor het vervangen van de volledige keuken, de koelkast, de vaatwasser. Als er een gasleiding aangepast moet worden, is het verplicht dit te laten uitvoeren door een erkend installateur. 


Let op
: de Alliantie is niet verantwoordelijk voor aanpassingen die een bewoner zelf doet of laat doen. Bij verhuizing krijg je geen geld van ons voor de aanpassingen. We kunnen je vragen de keuken te verwijderen als je verhuist.

 • Gebouw met een VvE
  Woon je in een gebouw met een Vereniging van Eigenaren en je wil iets aanpassen aan de buitenzijde van de woning of aan de algemene ruimte? Dan kun je de aanvraag bij je VvE doen.
 • Aanpassing gevel, dak, algemene ruimte, fundering.
  Wij geven geen toestemming voor aanpassingen aan de gevel (spouwmuur of kozijnen), het dak, de algemene ruimte of de fundering. 
 • Isolatie
  Isolatie aan de spouwmuur, het dak of de vloer doen wij voor een grote groep woningen tegelijkertijd, meestal in combinatie met andere duurzaamheidswerkzaamheden. Als jouw woning aan de beurt is, dan ontvang je van ons bericht.
 • Airconditioning
  We geven geen toestemming voor een vaste airconditioning aan de gevel of op het dak. Het onderhoud van de gevel /dak is de verantwoordelijkheid van de Alliantie. Een airconditioning aan de gevel / op het dak, maakt het onderhouden van gevel / dak lastig. Het onderhouden van de airconditioning vormt een risico voor de kwaliteit van gevel / dak. 
 • Zonnepanelen
  Voor zonnepanelen kun je je niet zelf aanmelden. We onderzoeken welke daken van onze woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Als we jouw woning hebben bekeken en je dak is geschikt, dan ontvang je van ons bericht.
 • HR+ glas
  Voor HR+ glas kun je je niet zelf aanmelden. Dit doen we voor een grote groep woningen tegelijkertijd. Als jouw woning aan de beurt is, dan ontvang je van ons bericht.
 • Dakkapel/dakraam
  We geven geen toestemming meer voor een dakkapel of dakraam. Dit heeft te maken met garantie en verzekeringen. Als er iets gebeurt, zijn we niet verzekerd. 
 • Haard/schouw verwijderen
  We geven geen toestemming om een haard/schouw te verwijderen. Soms heeft een schouw een dragende functie voor het huis. 
 • Aanpassing grond gemeente
  Een aanpassing voor grond van de gemeente vraag je aan bij je gemeente.

Je kunt de aanvraag afronden en het formulier versturen, maar dat heeft geen zin.

De prijs van de aanpassing is afhankelijk van de situatie in de woning. De prijs bepaalt de uiteindelijke huurverhoging. We vragen je eerst om akkoord. Na akkoord voeren we de aanpassing uit. De verhoogde huurprijs gaat dan de eerst volgende maand in.

Aanpassing voor verminderde gezondheid
Een aanpassing die onder de WMO valt, zoals een verhoogd toilet, wandbeugel, anti-slip vloer, traplift of 2e trapleuning vraag je aan bij je gemeente. Nadat je akkoord hebt gekregen van de gemeente, neemt de gemeente contact met ons op. Dan geven wij over het algemeen toestemming.

 • Vaste trap
  We geven geen toestemming om een vaste trap te maken. Er moet dan te veel aangepast worden in de constructie van het huis.
 • Zolder 
  We geven geen toestemming om van een zolder die geen verblijfsruimte is een slaapkamer te maken. Dat heeft te maken met brandveiligheid. 
 • Aanbouw / serre
  We geven geen toestemming voor een aanbouw of serre. De constructie van de woning is de verantwoordelijkheid van de Alliantie. Een aanbouw of serre vormt een risico voor de kwaliteit van de constructie van de woning. 
 • Airconditioning
  We geven geen toestemming voor een vaste airconditioning aan de gevel of op het dak. Het onderhoud van de gevel /dak is de verantwoordelijkheid van de Alliantie. Een airconditioning aan de gevel / op het dak, maakt het onderhouden van gevel / dak lastig. Het onderhouden van de airconditioning vormt een risico voor de kwaliteit van gevel / dak. 
 • Regenton / regenpijp inkorten appartement
  We geven geen toestemming voor een regenton plaatsen en regenpijp inkorten als je in een appartement woont. Het leidingwerk zit voor alle appartementen aan elkaar vast. Als er een fout wordt gemaakt, hebben meerdere huishoudens hier overlast van. 
 • Schotel, antenne, zendmast
  We geven geen toestemming voor een schotelantenne, antenne of zendmast. Er zijn genoeg minder zichtbare alternatieven.
 • Draagmuur
  We geven geen toestemming om een draagmuur te verwijderen. Twijfel je of het een draagmuur is? Dan geven we geen toestemming.

Je kunt de aanvraag afronden en het formulier versturen, maar dat heeft geen zin.

Verwijder bestand(en)

Lever een medische verklaring aan waaruit blijkt dat de aanpassing nodig is.