Buiksloterham

AI_Buiksloterham.jpg

Buiksloterham&Co - Wonen in de eerste circulaire wijk van Amsterdam

Buiksloterham&Co is een nieuwbouwproject in Amsterdam-Noord, op het voormalig industrieterrein aan de noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein. De locatie grenst aan de zuidkant aan het Tolhuiskanaal, dat uitkomt op het IJ. Aan de noordkant ligt de Distelweg, waar het pontje naar het Pontsteigergebouw (Houthavens) aan- en afmeert.

Op deze centrale plek komen ongeveer 520 woningen: 382 marktwoningen (huur en koop) en 138 sociale huurwoningen. Een deel van de woningen wordt door particulieren zelf ontwikkeld.

Bijzonder aan Buiksloterham&Co is dat het de eerste circulaire wijk van Amsterdam wordt. In deze wijk wordt naar nieuwe manieren van samenleven en werken gezocht, met duurzaamheid en hergebruik als uitgangspunt. Zo zijn de toiletten aangesloten op een innovatief vacuümsysteem, waardoor je veel minder water gebruikt dan bij gewone toiletten. Je was kun je (laten) doen in de gemeenschappelijke wasmachineruimtes. Het opnieuw gebruiken van materialen, energie en water staat voorop. En ook autodelen wordt gestimuleerd. Buiksloterham&Co is dus een slim en duurzaam gebied.

138 sociale huurwoningen
Lees hier meer over de sociale huurwoningen in Buiksloterham&Co en de toewijzing.

Parkeren
In Buiksloterham&Co komt een parkeergarage, maar een eigen parkeerplaats is niet gegarandeerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, zo min mogelijk autogebruik en dus zo min mogelijk luchtvervuiling, is er een beperkt aantal parkeerplaatsen te huur bij de Alliantie. We onderzoeken op dit moment andere oplossingen, zoals autodelen. In de loop van 2019 weten we hier meer over. Let op: de gemeente geeft géén parkeervergunning voor parkeren op straat uit. Op straat is alleen parkeren door bezoekers mogelijk.

Over Buiksloterham&Co
Wil je meer weten over de wijk Buiksloterham&Co? Kijk dan op www.buiksloterhamenco.nl.

Kaart Buiksloterham web.jpg

Meer informatie

Opdrachtgever  de Alliantie Amsterdam
Architect Studio Nine Dots,
Mopet
Zecc Architect
Amsterdam
Amsterdam
Utrecht
Aannemer HURKS
Utrecht

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken