Buiksloterham

Buiksloterham&Co is een nieuwbouwproject in Amsterdam-Noord, op het voormalig industrieterrein aan de noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein.

Algemeen

AI_Buiksloterham.jpg

Buiksloterham&Co - Wonen in de eerste circulaire wijk van Amsterdam

Buiksloterham&Co is een nieuwbouwproject in Amsterdam-Noord, op het voormalig industrieterrein aan de noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein. De plek grenst aan de zuidkant aan het Tolhuiskanaal, dat uitkomt op het IJ. Aan de noordkant ligt de Distelweg, waar het pontje naar het Pontsteigergebouw (Houthavens) aan- en afmeert.

Op deze centrale plek komen ongeveer 520 woningen: 382 marktwoningen (huur en koop) en 138 sociale huurwoningen. Een deel van de woningen wordt door particulieren zelf ontwikkeld.

Bijzonder aan Buiksloterham&Co is dat het de eerste circulaire wijk van Amsterdam wordt. In deze wijk wordt gezocht naar nieuwe manieren van samenleven en werken, met duurzaamheid en hergebruik als uitgangspunt. Zo bekijken we hoe bewoners water kunnen besparen, bijvoorbeeld door een duurzaam toiletsysteem. Je was kun je (laten) doen in de gemeenschappelijke wasmachineruimtes. Het opnieuw gebruiken van materialen, energie en water staat voorop. En ook autodelen wordt gestimuleerd. 

Bewoners maken de wijk!

Buiksloterham&Co is nog echt een wijk in ontwikkeling. Om je heen wordt de komende jaren nog volop gebouwd. We zoeken dan ook pioniers, die het leuk vinden om hun eigen stukje stad te maken. Met je buren of met andere bewoners uit het gebied. Samen kun je iets organiseren in een van onze buurthubs, of je inzetten voor de gemeenschappelijke tuin, of... Ben jij zo'n pionier? Dan is Buiksloterham&Co echt iets voor jou!

138 sociale huurwoningen in 'Bolder'
Lees hier meer over de sociale huurwoningen in Buiksloterham&Co en de toewijzing.

Parkeren
In Buiksloterham&Co komt een parkeergarage, maar een eigen parkeerplaats is niet gegarandeerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, zo min mogelijk autogebruik en dus zo min mogelijk luchtvervuiling, is er een beperkt aantal parkeerplaatsen te huur bij de Alliantie. We onderzoeken op dit moment andere oplossingen, zoals autodelen. In de loop van 2020 weten we hier meer over. Let op: de gemeente geeft géén parkeervergunning voor parkeren op straat uit. Op straat is alleen parkeren door bezoekers mogelijk.

Over Buiksloterham&Co
Wil je meer weten over de wijk Buiksloterham&Co? Kijk dan op www.buiksloterhamenco.nl.

Kaart Buiksloterham web.jpg

Meer informatie

Opdrachtgever  de Alliantie Amsterdam
Architect

Studio Nine Dots, DAMAST architects en Mollink-Soeters PPHP, Zecc architects

Amsterdam, Utrecht

Aannemer HURKS Utrecht

Aan deze informatie en beelden kunnen geen rechten ontleend worden.

Artist impression: Studio Nine Dots en DELVA Landscape Architecture & Urbanism.

 

Sociale huurwoningen

impressie B1 1

138 sociale huurwoningen in 'Bolder'

De 138 nieuwe sociale huurwoningen zijn gelegen in drie woonblokken aan de Distelweg. Samen noemen we deze drie gebouwen 'Bolder'. De Alliantie biedt verschillende soorten huurwoningen aan in 'Bolder': 

  • 107 2-kamerappartementen
  • 31 3-kamerappartementen

Deze sociale huurwoningen worden niet allemaal tegelijk opgeleverd. De bouw is inmiddels gestart en de eerste woningen zijn eind maart 2020 klaar. De laatste woningen volgen in de tweede helft van mei.

Nieuwsgierig naar de woningen? Kijk bij Downloads!

Toewijzing
De meeste sociale huurwoningen zijn al aangeboden via Woningnet. Een aantal van de 138 sociale huurwoningen is bestemd voor cliënten van Stichting Philadelphia. 

Voor wie?
Wonen in Buiksloterham&Co is bij uitstek geschikt voor huurders die graag zelf willen bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit. Deel je liever een wasmachine in plaats van er zelf één te kopen? Lijkt het je handig om samen met anderen een auto te delen? Ben je nieuwsgierig hoe je op andere manieren duurzaam bezig kunt zijn? Dan is wonen in Buiksloterham&Co echt iets voor jou. En heb je zelf ideeën, dan bekijken we die graag! 

impressie A3

Beeld: Studioninedots (bovenste impressie), DAMAST architects & Mollink-Soeters PPHP (onderste impressie). U kunt geen rechten ontlenen aan deze beelden.

 

Vrije sector huur- en koopwoningen

De Alliantie verhuurt in Buiksloterham&Co alleen sociale huurwoningen. 

Benieuwd naar het andere aanbod? De vrije sector huurwoningen worden door diverse andere partijen aangeboden. De eerste appartementen in de vrije sector zijn in het laatste kwartaal van 2019 klaar. Voor vragen over deze woningen kun je terecht bij Hallie en Van Klooster Makelaardij: 020 - 6 816 716 en projecten@hallie-vanklooster.nl. Ook de koopappartementen worden aangeboden door Hallie en Van Klooster Makelaardij, o.a. via Funda.

Kijk voor het aanbod op www.buiksloterhamenco.nl. Daar kun je je ook aanmelden als belangstellende voor de koopappartementen.

Downloads

Hoe groot zijn de kamers? Wat zou er in passen? De filmpjes en floorplanners geven een voorbeeld.

Floorplanners:

Of 'loop' in deze filmpjes door de woningen (Bolder Conny Stuartstraat/Distelweg):

Bekijk in dit filmpje hoe een woning eruitziet als je de sleutels krijgt. Dan weet je ongeveer hoe de wanden en vloer zijn afgewerkt, hoe het keukenblok en het toilet eruitziet, etc. Je kunt ook deze foto's bekijken.

Waar in het gebouw ligt welke woning? Kijk hier:

En per verdieping:

Technische plattegronden van de woningen:

Technische info:

En verder:

Op dit kaartje zie je hoe hoog de gebouwen/woningen om Bolder heen ongeveer worden.

Wil jij duurzame energie in je nieuwe woning? Groene energie uit jouw eigen stad, opgewekt door zonnepanelen en windmolens? Meld je dan aan bij om - nieuwe energie! Voor elke aanmelding stort OM een bedrag in de Bolderpot, waar jullie als bewoners iets leuks mee kunnen doen :-).

Maatschappelijke voorzieningen (scholen, gezondheidscentra, etc) in en rond Buiksloterham

Deze informatie en beelden zijn met zorg samengesteld. Desondanks kun je er geen rechten aan ontlenen.

Meer informatie over de wijk

Wil je meer weten over de wijk?

Kijk dan bijvoorbeeld hier:

www.buiksloterham.nl (waar je ook meer leest over 'Ronduit Buiksloterham'!)

www.buiksloterhamenco.nl 

www.amsterdam.nl/buiksloterham 

In het infocentrum van de gemeente staat een maquette van het gebied. Ook vind je daar meer informatie over voorzieningen (zoals scholen en gezondheidscentra). Elke 1e dinsdag van de maand kun je binnenlopen tussen 16.00 en 18.00 uur. 

Infocentrum Buiksloterham - Distelweg 90 (naast het grote bedrijf Koopman, ongeveer tegenover Bolder)