Buiksloterham

AI_Buiksloterham.jpg

Buiksloterham&Co - Wonen in de eerste circulaire wijk van Amsterdam

Buiksloterham&Co is een nieuwbouwproject in Amsterdam-Noord, op het voormalig industrieterrein aan de noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein. De locatie grenst aan de zuidkant aan het Tolhuiskanaal, dat uitkomt op het IJ. Aan de noordkant ligt de Distelweg, waar het pontje naar het Pontsteigergebouw (Houthavens) aan- en afmeert.

Op deze centrale plek komen ongeveer 520 woningen: 382 marktwoningen (huur en koop) en 138 sociale huurwoningen. Een deel van de woningen wordt door particulieren zelf ontwikkeld.

Bijzonder aan Buiksloterham&Co is dat het de eerste circulaire wijk van Amsterdam wordt. In deze wijk wordt gezocht naar nieuwe manieren van samenleven en werken, met duurzaamheid en hergebruik als uitgangspunt. Zo bekijken we hoe bewoners water kunnen besparen, bijvoorbeeld door een duurzaam toiletsysteem. Je was kun je (laten) doen in de gemeenschappelijke wasmachineruimtes. Het opnieuw gebruiken van materialen, energie en water staat voorop. En ook autodelen wordt gestimuleerd. 

Bewoners maken de wijk!

Buiksloterham&Co is nog echt een wijk in ontwikkeling. Om je heen wordt de komende jaren nog volop gebouwd. We zoeken dan ook pioniers, die het leuk vinden om hun eigen stukje stad te maken. Met je buren of met andere bewoners uit het gebied. Samen kun je iets organiseren in een van onze buurthubs, of je inzetten voor de gemeenschappelijke tuin, of... Ben jij zo'n pionier? Dan is Buiksloterham&Co echt iets voor jou!

138 sociale huurwoningen in 'Bolder'
Lees hier meer over de sociale huurwoningen in Buiksloterham&Co en de toewijzing.

Parkeren
In Buiksloterham&Co komt een parkeergarage, maar een eigen parkeerplaats is niet gegarandeerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, zo min mogelijk autogebruik en dus zo min mogelijk luchtvervuiling, is er een beperkt aantal parkeerplaatsen te huur bij de Alliantie. We onderzoeken op dit moment andere oplossingen, zoals autodelen. In de loop van 2020 weten we hier meer over. Let op: de gemeente geeft géén parkeervergunning voor parkeren op straat uit. Op straat is alleen parkeren door bezoekers mogelijk.

Over Buiksloterham&Co
Wil je meer weten over de wijk Buiksloterham&Co? Kijk dan op www.buiksloterhamenco.nl.

Kaart Buiksloterham web.jpg

Meer informatie

Opdrachtgever  de Alliantie Amsterdam
Architect

Studio Nine Dots, DAMAST architects en Mollink-Soeters PPHP, Zecc architects

Amsterdam, Utrecht

Aannemer HURKS Utrecht

Aan deze informatie en beelden kunnen geen rechten ontleend worden.

Artist impression: Studio Nine Dots en DELVA Landscape Architecture & Urbanism.

 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken