huren

Sociale huur

Huurwoningen met een maandelijkse huurprijs tot € 699,48 worden huurwoningen in de sociale huur genoemd. Over deze huurprijzen zijn afspraken gemaakt met de overheid. De Alliantie kan de huur voor deze woningen alleen vaststellen binnen wettelijk gestelde ruimtes. Ook de maximale huurverhoging wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld.

Woningnet
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning in de sociale huur moet u zijn ingeschreven bij WoningNet. WoningNet bemiddelt voor woningen voor corporaties in verschillende regio’s in Nederland. WoningNet verzorgt de inschrijving van woningzoekenden, publiceert het actuele woningaanbod en regelt de verdeling van de woningen volgens de juiste regelgeving.

Uitzonderingen hierop zijn de gemeenten Hoevelaken, Eemnes en Leusden. U kunt op deze website lezen hoe u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning in deze gemeentes.

Wachttijd
Het verschilt per gemeente hoe lang het duurt voordat u aanmerking komt voor een woning. De woningmarkt is nu eenmaal niet overal gelijk. Bovendien hebben sommige mensen voorrang. Denkt u hierbij aan ouderen of juist starters op de woningmarkt. Ter illustratie, de gemiddelde wachttijd per gemeente waar de Alliantie woningen heeft, is voor een zelfstandige woning:

  • Almere e.o.: 3,6 jaar;
  • Amsterdam: afhankelijk van het type woning 3 tot meer dan 10 jaar;
  • Amersfoort e.o.: afhankelijk van het type woning gemiddeld 5 jaar.

Let op: dit is een indicatie. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Meer specifieke informatie vindt u op Woningnet.

U vindt het actuele aanbod van de Alliantie op deze pagina.

Lees meer over de spelregels en voorwaarden in Amsterdam, AlmereAmersfoort en de regio Gooi en Vechtstreek en het aanvragen van urgentie in de regio Gooi en Vechtstreek.